• 瀏覽: 47,952
  • 回覆: 619
  • 追帖: 2
+27
引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-5 05:41 AM 發表
【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾參與佔中、後被判監坐牢的他,喪失了下屆立法會選舉資格、浸大教席。他直言,自己並非無悔,「但抗爭要學識付代價,那代價就是受苦」。

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾 ...
佢係成年人,條路係自己揀嘅,冇人強逼佢。自己嘅決定自己負責……唔可以話一刻後悔就當從來冇發生過……

香港言論同人權自己排名比美國高好多,亦都係世界數一數二的經濟體系,咁你要自已申請受苦都冇計,所以你哋班仆街黃屍我有理由相信除咗幫美狗搞亂香港之外我諗唔到其他理由!

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-5 06:14 AM 發表
一將功成萬骨枯, 黃痴瘋醒目過你啦, 買完幾千萬豪宅仲可以同後庭分幾千萬cash印印腳, 比人DQ完無得做垃圾會議員都可以有排食
睇睇柒頭個樣, 呆頭呆腦, 仲未知衰乜!

"2014年,浸大與邵家臻的關係逐漸改變,他把一切看在眼內。辦公室門後有幅「哭泣的牆」,門上貼上多張自他佔中以來,校方向他興師問罪的信件,也是邵的一道道「傷口」。「2017年1月,系主任來信說收到匿名投訴信,稱我誤人子弟,要求我就facebook上10張相片逐張評論;2014年,(校方)叫我解釋為何大學的研討會有網媒轉載……」他細細讀出每項「罪名」,「像被親生母親凌辱,每次收到都在這裏哭」。說畢,他更一度哽咽。"

原來校方一直盯死條黃師言行!

引用:
原帖由 清晨純情的賤嘴 於 2020-8-5 06:43 AM 發表
香港三大垃圾傳媒,爛果,立壞心場,暗報
仲有NowTV,有線新聞。。。
另洞房日報成日鬧政府同律政司司長,算唔算呢?

唔好講到班曱甴黑喪屍咁偉大,抗爭?
爭民主?
只係發窮惡,自己唔係大陸經濟發展下得益者,講白啲如果老豆有地舖係羅素街收幾百萬租會反自由行?
大部份上街燒打殺都係糞青被洗了腦,你咁慘無車無樓都係中共害嘅,香港如果毒立就會變天堂,所以信嘅都係無知白痴。

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-5 05:41 AM 發表
【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾參與佔中、後被判監坐牢的他,喪失了下屆立法會選舉資格、浸大教席。他直言,自己並非無悔,「但抗爭要學識付代價,那代價就是受苦」。

【明報專訊】五十而知天命,今年剛逾半百的邵家臻卻對前路感到迷惘,「我其實無路行」。曾 ...
啲老豆老母就真係苦啦!生個仔女出嚟辛苦養大佢供書教學諗住讀大學後可以有好啲既前途!點知比你個人渣洗腦後變撚咗曱甴!一個唔好彩人生更精彩就呵呵囉!你一己私利毀兩代人幸福!你話邊個慘啲!咪撚再講風涼話啦仆街

半百歲人都冇腦

呢隻冚家剷收埋大把黑金啦

佔中時候又話違法達義,即係預 L 左坐監啦

香港傻仔特別多,能夠有年逾半百,飽讀屎片,確實厲害

扮物舊呀!從扮苦行抽人水開始,已知道是演員一個,唔係為高薪唔通為坐監咩!

出嚟行是要還的!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-8-5 05:46 AM 發表
搵咗幾千萬都叫無路行???
ON99 入去做死監躉果班「黃C9奴才」就真係無路行啦。
琴日拉掟汽油彈果3隻曱甴就真係冇腦

誤人子弟,枉為教師

引用:
原帖由 L.T.E 於 2020-8-5 05:50 AM 發表
貪字得個貧
完成立法會議期,成千萬酬金,點會貧??

呢班垃圾有不同學歷,但共通點是冇腦。為錢而反。只有反的計劃而沒有成功後的籃圖,真的以為外國會幫你,若真的成功反轉香港,將會是你們的未日,因到時絕大部份港人沒工做沒飯食,就一定出來反,一定一個一個抽你們出來祭旗。最後你們就只有等死了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]