• 瀏覽: 8,169
  • 回覆: 160
+3
新型冠狀病毒疫情下,血庫持續告急,現只剩3至4天存量。患有嚴重胎盤前置、懷孕36周的孕婦Katie在網上社交平台發文,稱獲醫生告知開刀生產時有可能大量出血,若屆時無足夠血液供應,唯有收集她流出的血液過濾再輸給自己,但有可能引致嚴重過敏及有生命危險,她表示「好驚」,呼籲「如果可以的話,可以麻煩大家去捐個血嗎?」

黃十字自作孽可能害埋呢個孕婦, 班仆街死都要攬住隻黃曱甴, 結果一粒曱甴屎整污糟晒成煲湯! 香港有呢D政治凌駕公德公義嘅垃圾又點會唔越來越衰?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20200804/s00001/1596538843837/孕婦患嚴重胎盤前置-開刀生產或需輸血-籲公眾捐血

幫唔到你,對不起

揾200萬

捐血救人最重要,唔應該分黃藍。

但因為黃絲職員乜都做得出,包括搞到捐血者成身血,專登整痛對方等等,所以千祈唔好有任何蛛絲馬跡畀對方知自己係正常人,甚至暗示自己好黃以保命。

黃到出面就好似精神病! 個人就唔會信呢D心理不平衡嘅曱甴!
引用:
原帖由 x747x 於 2020-8-5 01:57 AM 發表

但因為黃絲職員乜都做得出,包括搞到捐血者成身血,專登整痛對方等等,所以千祈唔好有任何蛛絲馬跡畀對方知自己係正常人,甚至暗示自己好黃以保命。 ...

炒柒咗黃十字會班高層先

最高果個可能都係黃又點會炒曱甴?
引用:
原帖由 billy80 於 2020-8-5 02:15 AM 發表
炒柒咗黃十字會班高層先

Sorry.
幫你唔到。
可以去E院損比你。
但乜L十字就唔會去。

唔想捐黃十字,有冇得捐比指定人

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-5 02:36 AM 發表
如果係正常人戥你慘
如果係曱甴乸低撚你死
X2😊

引用:
原帖由 x747x 於 2020-8-5 01:57 AM 發表

但因為黃絲職員乜都做得出,包括搞到捐血者成身血,專登整痛對方等等,所以千祈唔好有任何蛛絲馬跡畀對方知自己係正常人,甚至暗示自己好黃以保命。 ...
呼籲藍絲捐血,俾次老年藍絲表演。

年輕黃絲可以食花生。

點解政府唔呼籲公務員捐血,民建聯,工聯會又唔出來愛國愛港捐血。

黃曱甴又唔出來叫人捐血? 佢地成撚日暴動成日受傷, 無人捐血單眼狗之流連命都無呀!
反正無人捐血令到曱甴都唔敢出來, 香港安寧好多
引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-5 02:43 AM 發表
點解政府唔呼籲公務員捐血,民建聯,工聯會又唔出來愛國愛港捐血。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-5 02:49 AM 發表
黃曱甴又唔出來叫人捐血? 佢地成撚日暴動成日受傷, 無人捐血單眼狗之流連命都無呀!
反正無人捐血令到曱甴都唔敢出來, 香港安寧好多

等輸血唔係黃絲年輕人,係藍絲廢老。
唔信去醫院睇下,留院藍絲廢老多,還是年輕黃絲多?

咁就恭喜黃血人未做手術就去見上帝唔使浪費寶貴嘅血啦
引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-5 03:02 AM 發表

等輸血唔係黃絲年輕人,係藍絲廢老。
唔信去醫院睇下,留院藍絲廢老多,還是年輕黃絲多?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]