• 瀏覽: 8,238
  • 回覆: 160
+3
黃絲快啲去捐血啦!

佢親人朋友唔去捐血救佢

引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-5 02:43 AM 發表
點解政府唔呼籲公務員捐血,民建聯,工聯會又唔出來愛國愛港捐血。
藍血人喎乜唔係話唔要咩

引用:
原帖由 momo481716 於 2020-8-5 02:36 AM 發表
如果係正常人戥你慘
如果係曱甴乸低撚你死
x10

個孕婦可能有性命危險,但係而家去捐血都可能有性命危險

對黃屍暴徒,殺無赦

昨天我出帖就話不是新聞扣20分

引用:
原帖由 香江人 於 2020-8-5 02:42 AM 發表

呼籲藍絲捐血,俾次老年藍絲表演。

年輕黃絲可以食花生。
黃絲曱甴唔係吸毒就食偉哥,搞基比例又高,
捐撚到血咩,不嬲都係一邊食花生!

香港紅十字會已失去原有功能! 快啲摺埋佢搵其他組織取代啦! 如果唔係香港人要買血架喇! 

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-8-5 05:37 AM 發表
紅十字會係做得好差,不過其實大家都係應該要定期捐血的,好多意外需要輸血的人都係無辜的。唔係淨曱甴先有需要D血,小朋友同正常人都會需要到D血。生命面前,我哋正常人先唔可以好似曱甴咁,任何事都政治上腦,立場行先。最多去到捐血站見到曱甴,鬧完佢走人,下次再去第二間捐過 ...
但你唔知道d仆街會唔會記左你個名 你去第二間捐果時就放你血 比尿橙汁你飲喎

想要血叫美國比啊 200萬加埋美國咁多人點會沒血?

去紅十字會捐血,會唔會怕比人用私刑,用針拮到我一身血?

紅十字會應該要保持中立,如果你做事帶有立場,並不是專業做法,

你漫畫影射其他陣營做法傷害市民,
但當你看見對方陣營的普通市民前往捐血時如何對待?你們馬上變成士兵對待捐血的普通市民?

係紅十字會你們的處理手法令到其他人失去信心,怕被私了自然不去捐血,
捐血是發自內心,人捐血時根本不會念自己的血液是救哪一陣營,
但你們的員工在門口亮劍(是否有問題?、做法是否專業?、你不覺得紅十字會出現問題!反過來用漫畫諷刺對方陣營做法傷害普通市民?)

2000001人血液樣本都不及格

如果真係缺血失救,就係嗰啲政治上腦嘅仆街害死嘅!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-5 01:50 AM 發表
新型冠狀病毒疫情下,血庫持續告急,現只剩3至4天存量。患有嚴重胎盤前置、懷孕36周的孕婦Katie在網上社交平台發文,稱獲醫生告知開刀生產時有可能大量出血,若屆時無足夠血液供應,唯有收集她流出的血液過濾再輸給自己,但有可能引致嚴重過敏及有生命危險,她表示「好驚」,呼籲「如果可以的話,可以麻煩大家去捐個血嗎?」

https://fs.mingpao.com/ins/20200804/s00001/ ...
其實佢同黑醫護話自己反中反港,支持黑醫護,支持曱甴攬炒,咁黑醫護黃絲一定會排隊捐俾佢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]