• 瀏覽: 7,766
  • 回覆: 82
+3

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:07 PM 發表

咪就係得番啲比中國更落後嘅國家會買中國啲野

非洲嗰啲都好似好支持中國
你父母大陸落嚟(包括你)
又講廣東話打中文字、又淘寶
卻日夜唱大陸

其實我覺得祖國不應該出口武器
咱們的武器只作防護作用就可以了

塞國疫情危急求援周邊鄰國 歐盟禁止藥品和醫療設備出口被排擠 不存在歐盟團結 歐盟團結是紙上童話 只有中國不計得失全心支援 贈送化驗所及培訓檢驗等醫療設備 半買半送熔噴機生產線器材及技術解決口罩自給自足問題
塞國大手畢採購軍備 投挑報李有情有義👍👍

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:07 PM 發表

喂!柒頭,琴日已經話9左你思想智慧落後幾十年,瞓醒個人仲唔L醒D,係要衝出嚟柒
你老豆柒兩舖已經成日開聲要中國買返多啲尾角貨

引用:
原帖由 vanga 於 2020-8-5 09:38 AM 發表

廢話, 先進過你的話 , 自己做喇, 使乜買
可能人地以為貿易戰就係因為美國入囗太多中國武器呢~宜家美國唔買,真係好慘~

引用:

唔好停在廿年前啦,之前中國發射衛星都唔敢直播,現在發射衛星都直播啦,即係對自己有信心

阿爺收錢收到手軟。

咁遲啲塞爾維亞又有黃色革命啦😭

引用:
原帖由 vanga 於 2020-8-5 09:38 AM 發表

廢話, 先進過你的話 , 自己做喇, 使乜買
都係嗰句,有腦又點會做黃屍吖!

識貨就買中國產,平,靚,正,還可提供技術支援。

係人哋炸你之前佢啲防空導彈自爆先。。
等你炸佢唔到嘅中國高科技。

每個國家都真係要先有軍備, 
後穩政治, 
先再有力去搞經濟.... 

你建設再好, 
都唔夠老尾破壞力強~ 

引用:
原帖由 公園小OL 於 2020-8-5 09:03 發表

又如何啫!未去過吾可以留言嗎吾使特登離晒主題去回應我的。
連塞爾維亞都未去, 又係喺網上睇到嘅資料, 有機會去見識下先講啦!唔好做井底之蛙。

引用:

落後到 MS facebook apple 搶購 tiktok

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]