• 瀏覽: 42,223
  • 回覆: 612
  • 追帖: 3
+31
總之一定會有重重關卡,最重要係5年後可申請,而唔係自動成為英國公民

引用:
原帖由 hummel 於 2020-8-4 09:08 PM 發表
一家大細要去英國洗大餅
有得洗先講英國一個普通口罩要一磅一個帶口罩都戴窮你咪諗著寄過去稅收妹仔大過主人婆

引用:
原帖由 nikonlee 於 2020-8-4 10:18 PM 發表

父母放棄香港的醫療過去英國,有病點算,英國沒福利睇病,可以睇到你破產窩,一個手術
所以香港要落閘走咗去即時取消香港人身份等佢哋安心做英國人唔好比佢哋返嚟揾錢、避難同拎福利

英國唔係好歡迎香港人過去嘅咩?

現在特區市民先要抗疫成功,在政治上支持國家和特區政府穩定運作,阻礙洋棍和黑暴勢力在特區破壞,特區市民要休養生息,重新建立經濟

200幻之中九成沒能力冚家過去磨. 

引用:
原帖由 danny.chai 於 2020-8-4 10:46 PM 發表
總之一定會有重重關卡,最重要係5年後可申請,而唔係自動成為英國公民
西人最叻反口, 5年內隨時又改, 冇得申請.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 令狐椒 於 2020-8-4 11:15 PM 發表

西人最叻反口, 5年內隨時又改, 冇得申請.
睇 #23 啦,你地搞錯晒喇。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-4 09:13 PM 發表
BNO持有人唔係縮腳呀?!
報紙佬唔識英文亂寫咋

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-4 09:06 PM 發表
英國政府上月公布明年1月起推出名為「香港英國國民(海外)簽證」的特別簽證,向英國國民(海外)護照(BNO)持有人及其近親

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200804/photo/bkn-20200804190841433-0804_00822_001_01b.jpg?20200804195920

英國內政部更新簽證的部分條款後,BNO持有人及其近親要家庭 ...
即係想raise多d fund擔心二代唔夠銀彈

如果佢地發嘅係BC,家陣又洗咩咁麻煩,要全家大細過去😟

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-4 09:06 PM 發表
英國政府上月公布明年1月起推出名為「香港英國國民(海外)簽證」的特別簽證,向英國國民(海外)護照(BNO)持有人及其近親

?20200804195920

英國內政部更新簽證的部分條款後,BNO持有人及其近親要家庭 ...
咁揸BNO既父母就要放棄居港權,一齊同曱甴仔過去大英帝國享清福了

引用:
原帖由 danny.chai 於 2020-8-4 10:46 PM 發表
最重要既係求神拜佛,佢地隻曱甴仔係哩5年做下等公民期間唔好犯事,一犯事就全家無咗個居英權

一家過去做妓者為生

但我都係想佢地快拿d走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]