• 瀏覽: 42,255
  • 回覆: 612
  • 追帖: 3
+31
引用:
原帖由 Mimimoore 於 2020-8-5 03:57 AM 發表
成家去揸兜咩
我成日都講,如果你無錢就,唔好去外國移民,盞影衰香港人。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 beegeejk 於 2020-8-5 03:20 AM 發表

British No money no talk
你知唔知人地比你嘅條件,係同 £200萬嘅投資計劃一樣,甚至更好?而你係無需要投資一分錢。

成班人相信報紙佬理解錯誤個條文,咁都叫做 “No money no talk"?

冇問題,反正英國咁好環境。

引用:
原帖由 zhangan 於 2020-8-5 02:52 AM 發表

英國佬最叻做偽君子架啦,係班連登曱甴仔當佢地神咁拜
睇 #62,你地最叻做應聲蟲架啦,自己唔求證就信埋自己一方嘅低質媒體。

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-8-5 02:45 AM 發表
蠅國佬就是想BNO持有人, 全家人一次過帶埋成副身家去蠅國燒銀紙養蠅國佬賤民, 5年內燒盡積蓄後就踢你班戇膠BNO笨柒出境啊...

所以, 阿爺應該將這些BNO笨柒離開香港的同時, 就把牠們的香港身份證及特區護照全部註銷就是了... 唔好旨意有機會扮香港人呃香港資源福利啊... ...
你呢 d 咪叫以小人之心度君子之腹囉。

你知唔知人地比你嘅條件,係同 £200萬嘅投資計劃一樣,甚至更好?而你係無需要投資一分錢,五年內你使得幾錢?子女免費教育,醫療一個年費任睇,連 BNO 護照都唔使你續期,咁都叫攞你著數?

如果有心搵錢嘅,乾脆比 BNO citizen 申請個 T1 visa 但係個投資額 £200萬打個2折,收你 £40萬都大把人仆倒去啦,使鬼貪你過去住五年嘅使費呀?

成班人相信報紙佬理解錯誤個條文,咁都叫做 “No money no talk"?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-5 02:24 AM 發表
如果香港取消呢D用BNO攞英國特別VISA嘅香港永久居民資格! 想返香港搵銀都唔係咁易
理據何在?人地只係有一個五年期嘅 UK entry visa,有乜問題?

香港大把已經入籍外國,甚至本身就係外籍,從來不是中國籍嘅永久居民,咁佢地係咪即刻遞解出境?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 max3350 於 2020-8-4 10:21 PM 發表
有錢移民都唔會選英國, 班死窮鬼仲以為執到寶.

英國佬最虛偽, 美國佬就明搶.
英國偽君子,美國真小人。美國作為全球唯一的超級大國,什麼下三濫陰招都用上了。吃相真難看。令人作嘔🤮。小黃人都睇唔過眼

一個字“絕”

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-5 06:34 AM 發表

你呢 d 咪叫以小人之心度君子之腹囉。

你知唔知人地比你嘅條件,係同 £200萬嘅投資計劃一樣,甚至更好?

5+1 呢個要求並非針對 BNO,係所有申請成為英國永久居民嘅必經過程,不管你用乜嘢途徑 (工作簽證、投資移民、技術移民),任何國籍 (歐盟、東南亞、美加澳紐),都要達致 “indefinite leave to remain" 呢個條件,要求都係一視同仁架。

11460141 ...
好彩師兄提醒,如果唔係d曱甴被報紙佬誤導,唔去大陰帝國留响度搞搞震就煩啦…再配合阿爺取消香港永久性居民身份,咁就杜絕到曱甴番黎乞食嘅機會。都好嘅,破斧沉舟,去咗就唔好番黎😏

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-8-5 01:11 AM 發表
大部份曱甴都無BNO,要佢哋口中嘅廢老陪佢哋癲? No way!
如何解讀 “陪佢哋癲”?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-4 09:06 PM 發表
英國政府上月公布明年1月起推出名為「香港英國國民(海外)簽證」的特別簽證,向英國國民(海外)護照(BNO)持有人及其近親

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200804/photo/bkn-20200804190841433-0804_00822_001_01b.jpg?20200804195920

英國內政部更新簽證的部分條款後,BNO持有人及其近親要家庭 ...
有錢洗鬼靠BNO搞移民咪,無錢又想入英國就要過去做廉價奴隸,大量曱甴父母做平價勞工。

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-8-5 01:06 AM 發表

英國逼d傻佬中產全家移過去,即係要賣左香港層樓,帶最少千幾萬過去
睇 #55,你地全部理解錯。

引用:
原帖由 焦急的等待 於 2020-8-5 12:55 AM 發表
帶子女去要燒好多錢,有工做就頂到,無就好閉翳
不過黑醫黑護應該唔成問題吖
我成日都話,如果你無錢,最好就邊度都唔好去,只會影衰香港人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]