• 瀏覽: 42,247
  • 回覆: 612
  • 追帖: 3
+31
即係要賣咗香港層樓[如有的話], 就陷家一齊去英國住6年, 期間全部食自己, 一分一毫都冇福利.
在香港冇樓冇資產的家庭, 就食屎喇.

根本玩9班香港黃屍,等你繼續破壞香港,以為之後可以走佬。最後要一家人係英國唔夠錢燒六年,番香港食老綜。

好彩而家話取消佢哋香港永久居民資格

帶子女去要燒好多錢,有工做就頂到,無就好閉翳
不過黑醫黑護應該唔成問題吖

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-4 09:06 PM 發表
英國政府上月公布明年1月起推出名為「香港英國國民(海外)簽證」的特別簽證,向英國國民(海外)護照(BNO)持有人及其近親

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200804/photo/bkn-20200804190841433-0804_00822_001_01b.jpg?20200804195920

英國內政部更新簽證的部分條款後,BNO持有人及其近親要家庭 ...
「太空人」唔係咁解!

父親係香港搵食,太太同仔女係外國,咁先叫太空人,
即係只要太太都有BNO咁太空人情況仍會出現。

快些去,唔送啦

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-4 11:17 PM 發表
https://www.gov.uk/guidance/british-nationals-overseas-in-hong-kong

呢個新增部分屬於 “Entering the UK before Hong Kong BN(O) Visa is available"

即係話未有 Visa 之前你想提早去住,就要全家一齊抵達英國,因為你嘅家人未必可以進入英國 (例如大陸人),要靠 ...
睇字面係講緊全家要一齊land,但無講land完之後要全家留英。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 4-8-2020 09:06 PM 發表
英國政府上月公布明年1月起推出名為「香港英國國民(海外)簽證」的特別簽證,向英國國民(海外)護照(BNO)持有人及其近親

英國內政部更新簽證的部分條款後,BNO持有人及其近親要家庭 ...
英國逼d傻佬中產全家移過去,即係要賣左香港層樓,帶最少千幾萬過去

大部份曱甴都無BNO,要佢哋口中嘅廢老陪佢哋癲? No way!

大陰蒂國 果然高招BNO5+1之後 即係六年後你阿媽個樣係點 邊個人可以確定。

簡單啲講 六年後物換星移, 政權交替,大陰蒂 可以否定一切推翻約翰遜政府所提出計劃畀港人有居英權 茂李們 你哋可以咬佢撚食咩!?

歡迎阿爺 採取強硬手段 取消呢班友仔居港權, 等佢哋人生 交叉點二選一。

如果香港取消呢D用BNO攞英國特別VISA嘅香港永久居民資格! 想返香港搵銀都唔係咁易

漢姦 黃屍 曱甴成日話自己係英美賊公民,唔係可以直接返去既咩

蠅國佬就是想BNO持有人, 全家人一次過帶埋成副身家去蠅國燒銀紙養蠅國佬賤民, 5年內燒盡積蓄後就踢你班戇膠BNO笨柒出境啊...

所以, 阿爺應該將這些BNO笨柒離開香港的同時, 就把牠們的香港身份證及特區護照全部註銷就是了... 唔好旨意有機會扮香港人呃香港資源福利啊...

引用:
原帖由 嘩眾取寵死宅男 於 2020-8-4 09:24 PM 發表
假人假義真面目
英國佬最叻做偽君子架啦,係班連登曱甴仔當佢地神咁拜

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2020-8-4 10:32 PM 發表
你地都已經一齊炒車,呢個新增部分係話 “Entering the UK before Hong Kong BN(O) Visa is available"

即係話未有 Visa 之前你想提早去住,就要全家一齊抵達英國,因為你嘅家人未必可以進入英國 (例如大陸人)。

讀下書,唔好淨係睇報紙啦。

11459543 ...
好多人唔睇原文,淨係睇報紙,再衰啲淨係睇標題。報紙佬英文好極有限

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]