• 瀏覽: 19,698
  • 回覆: 136
  • 追帖: 2
+5
新冠肺炎疫情全球大流行,各國加緊研發新冠肺炎疫苗應對。根據美媒,目前有逾165種新冠疫苗正在研發中,其中有6種新冠疫苗處於快將或正在展開第三階段、即最後階段大規模臨床測試,包括英國牛津大學。華府傳染病

有競爭有進步 , 快快

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2701660/【新冠疫苗】6疫苗作最後測試 中美英研發進度一覽

俄羅斯唔係第一咩?

理大呢?

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-8-4 09:12 PM 發表
理大呢?
如果理大跑出,英美果啲專家+藥廠就真係失L敗

美國一定會0係11月前整好, 趕選舉嘛, 不過可能整得一支囉

我都等緊理大團隊的疫苗。由邊個教授帶領嘅團隊咁低調,點可以揾到經費去做研究呀。有料都要有錢嫁。這個就是各大學學長嘅能力表現啦,不是同自己學生道歉呀。係推廣自己學生嘅成効及揾做科研經費。

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-8-4 09:18 PM 發表
美國一定會0係11月前整好, 趕選舉嘛, 不過可能整得一支囉
最重要就係大選前整一支先話知你班美國人死唔死呀,因為死幾多都唔關侵侵事

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-8-4 09:12 PM 發表
理大呢?
第三期測試都未開始

疫苗呢D野最后決定系效果同副作用

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-8-4 09:23 PM 發表

第三期測試都未開始
有公佈過一、二期?

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-4 21:01 發表
俄羅斯唔係第一咩?
俄羅斯放棄第三階段測試直接使用。

引用:
原帖由 liuche01 於 2020-8-4 21:12 發表
理大呢?
理大才是第一階段

引用:
原帖由 誰說我無堅不催 於 2020-8-4 09:18 PM 發表
酒精溝稀啲夠全國用㗎啦

https://www.google.com.hk

菲律賓也要求中國優先提供成功疫苗名額

疫苗基礎要生物科技頂尖,世界上只有中美俄三大國做過基因復製動物成功,所以疫苗可靠性都係中美俄,不過美國看錢看,唔好旨意低價施捨。至於香港理大吹水啫,連埋間似様生物實驗室都冇,疫苗苗,下世啦。

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]