• 瀏覽: 28,252
  • 回覆: 242
引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2020-8-4 10:39 PM 發表

揸bno嘅人情願奶共都無人走,你話呢?
10個藍絲 9個渣住本bc 仲有果個渣澳洲 美國 新西蘭 加拿大

熱賣及精選
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 07:12 PM 發表

英國政府早前因應《港區國安法》實施,明年1月開始,持英國國民(海外)護照(BNO)的港人和近親,可申請特別簽證,申請30個月居留期限後續期30個月,或在英國居留最長5年,之後申請定居1年。然後可申請入籍,被視之為「5+1」方案。申請人其間可在英國工作或讀書,但不會獲得社會福利等保障。英國內政部昨(3日)公佈,簽證生效前,BNO持有人及其近親需以家庭為單位同時入境。

不少持BNO的家長期望能以八九 ...
話就話歡迎曱甴廢青移民過去,又無福利無公屋無每隻曱甴安排一條嬰蟈天使又有咁多條件,班曱甴廢青諗住過去歎世界嘎,唔該嬰蟈佬俾啲誠意啦

一路好走

哈哈哈 明玩野

引用:
原帖由 meateater 於 2020-8-4 08:07 PM 發表

BJ搵笨實。
在英首六年不能享受福利。
即不可以入讀免費公校。
讀私校學費,中學分3季,每季連食宿約十皮港紙,一年卅皮。
讀完書假若無咁上下身家,或在英國沒有工作。
BJ分分鐘唔收你入籍。
中國又唔收你。
咁班BNO不是永世無國籍?
請三思。 ...
哽喺唔好叫佢哋三思啦。
衝啊曱甴廢青們,反正都喺啃老,去到嬰蟈只不過喺換咗嗰地方啃啫,最緊要有自由同無國安法啊嘛,呢啲咪曱甴廢青咁終極人生目標?

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-8-4 07:38 PM 發表

最緊要唔好走左又比佢地返黎拎著數
同意

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-4 07:57 PM 發表

若果真係連香港層樓都賣埋, 全家起錨, 萬一 5 年後唔批落藉, D 穀種又食哂, 咁咪....
返黎住劏房囉

果邊如果好,自然唔會番嚟啦!
日數根本不是問題。

引用:
原帖由 fkilling 於 2020-8-4 09:38 PM 發表

你唔知就咪嘈,
包英國本土公立學校,
要買醫療保險,一年500磅,
無失業和貧窮津貼。
Ching講得啱,我有個舊同學喺嬰蟈蘭開夏讀degree,大學一年先五萬幾蚊,貴過鄉港少少,不過嬰蟈嘅教育質素邊喺鄉港啲暴徒學校可比?政府仲有助學金可以俾學生申請,學校住宿又平仲好多鬼妹溝,個個學期都換條新女啊。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-8-4 11:17 PM 發表

10個藍絲 9個渣住本bc 仲有果個渣澳洲 美國 新西蘭 加拿大
【移民專題】九七前「太空人」VS 近年連根拔起
https://www.hkcnews.com/article/22179/移民-太空人-九七回歸-22179/【移民專題】九七前「太空人」vs-近年連根拔起#

「我身邊有兩批藍絲帶,一批是有錢的,他們早已移民,現在跟大陸做生意,認為社運就是搞亂香港,最怕生意受到影響。另一批藍絲則相對較窮,他們別無選擇、唯有自我催眠,說香港很好、國內也越來越好,風景美食物滋味等。事實上,香港很多人有被奴役的心態,就像機器一樣,總之上班下班看韓劇、不要惹我罵我,誤以為移民一定收費高昂,連上網看看資料也懶得做。」

求吓你班黃畜快撚d走啦

快去大陰國,幫主人掃地洗廁所做二等公民啦

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 07:12 PM 發表

英國政府早前因應《港區國安法》實施,明年1月開始,持英國國民(海外)護照(BNO)的港人和近親,可申請特別簽證,申請30個月居留期限後續期30個月,或在英國居留最長5年,之後申請定居1年。然後可申請入籍,被視之為「5+1」方案。申請人其間可在英國工作或讀書,但不會獲得社會福利等保障。英國內政部昨(3日)公佈,簽證生效前,BNO持有人及其近親需以家庭為單位同時入境。

不少持BNO的家長期望能以八九 ...
自由緊要過食飯,點都過咗去先。去到冇錢咪玩捐款囉。再唔係攪遊行,一邊行一邊扑店舖搶野都又得啫。英國人熱愛自由,唔會怪你地嘅,放心去啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]