• 瀏覽: 30,083
  • 回覆: 242
+3
引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-4 07:57 PM 發表

若果真係連香港層樓都賣埋, 全家起錨, 萬一 5 年後唔批落藉, D 穀種又食哂, 咁咪....
恭喜發財奶英奶到出血最緊要香港落閘唔好比呢班人死返香港揾錢、避難同拎福利

世界越來越難撈,一動不如一靜,再加上子女被反中亂港嘅港式教育、政棍長期洗腦後,性情亦越來越練成黃衛兵般仵逆… BNO嘅父母未必個個都咁傻被子女老點,佢哋都要為自己養老問題打算㗎嘛,因此佢哋唔會咁容易放棄香港福利嘅…

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-4 08:26 PM 發表

設咁多關卡, 即是叩你班British NO 諗都唔使諗, 難聽D叫 "做乜諗"
重未計BJ話明英語能力唔夠嘅,可利用逗留在英那六年進修。假如要求IELTS6.0 6.0 6.0
咁又可阻一大批人入籍。
BNO變成一大群只消費,
工作要交稅而又沒福利嘅蠢蛋而已。

英盜一路鳩吹
點解啲人就信到十足
以為可以定居英國

又想收兩家茶禮,BNO過在去英國,連你張香港身份證都要取消埋㖭!

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-4 07:57 PM 發表

若果真係連香港層樓都賣埋, 全家起錨, 萬一 5 年後唔批落藉, D 穀種又食哂, 咁咪....
一般會冚家燒炭。

由佢哋走啦,反正中國遲早都要進攻英狗收復英倫三島,呢啲人一定以漢奸處理飛唔L甩。

闔家都要從香港鏟起,無得兩頭蛇。

引用:
原帖由 冧巴溫 於 2020-8-4 08:04 PM 發表
一以BNO入咗英藉, 就要立即取消香港永久居民身份,
社會福利權利等永遠取消
英國福利好D,還是香港的好D??

可能最後最多攞 BNO 去英國係的藍屍,睇下我地的高官家人勿嘢國籍就知。

支持2選1

好走唔送

英國想拿黃屍果些錢多過想幫

有能力嘅咪早啲去,順便放埋層樓套現,利多於弊 。

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-8-4 08:33 PM 發表
要走隨便,無人會留,政府應貼錢送你走添

利申:已安排好會走
先遣部隊~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]