• 瀏覽: 30,041
  • 回覆: 242
+3
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 10:49 PM 發表

我唔巴閉,不過現在要睇你了
你要睇我 d 乜呀?

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 07:12 PM 發表
英國政府早前因應《港區國安法》實施,明年1月開始,持英國國民(海外)護照(BNO)的港人和近親,可申請特別簽證,申請30個月居留期限後續期30個月,或在英國居留最長5年,之後申請定居1年。然後可申請入籍,被視之為「5+1」方案。申請人其間可在英國工作或讀書,但不會獲得社會福利等保障。英國內政部昨(3日)公佈,簽證生效前,BNO持有人及其近親需以家庭為單位同時入境。

不少持BNO的家長期望能以八九 ...
好來聽到好多笑話,有d搵錢唔多嘅人都話想移民英國,話香港俾大陸衰梗,但唔知英國生活如何,我即刻話唔使擔心,去到英國政府會安排,其實個心笑到仆街。

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 10:50 PM 發表

你有好多個戶口?
你講唔過人鍾意 block 人就係人都知架啦。

引用:
原帖由 omnia 於 2020-8-4 10:51 PM 發表

你先唔明呀,太空人一定要入籍?人地 frequently travel 純粹為左見細路。

當年大把 principal applicants 自己都放棄入籍,自己老婆仔女有咪得囉。
太空城就係表表者;仲離埋婚添~

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 10:48 PM 發表

可以代表什麼?
代表你地一齊炒車,報紙佬睇錯囉。

https://www.gov.uk/guidance/brit ... -hong-kong#history你

呢個新增部分屬於 “Entering the UK before Hong Kong BN(O) Visa is available"

即係話未有 Visa 之前你想提早去住,就要全家一齊抵達英國,因為你嘅家人未必可以進入英國 (例如大陸人),要靠你嘅 BNO 身份先可以比佢臨時入境呀。

引用:
原帖由 omnia 於 2020-8-4 10:51 PM 發表

你要睇我 d 乜呀?
睇你有幾本事

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-4 07:12 PM 發表
英國政府早前因應《港區國安法》實施,明年1月開始,持英國國民(海外)護照(BNO)的港人和近親,可申請特別簽證,申請30個月居留期限後續期30個月,或在英國居留最長5年,之後申請定居1年。然後可申請入籍,被視之為「5+1」方案。申請人其間可在英國工作或讀書,但不會獲得社會福利等保障。英國內政部昨(3日)公佈,簽證生效前,BNO持有人及其近親需以家庭為單位同時入境。

不少持BNO的家長期望能以八九 ...
政府應該全部出單程機票俾佢哋,而且按人頭位位俾資助20萬安家費,條件係佢哋要還番公屋俾房署以及不可以再拎香港福利,宜家佢哋係衣食住行醫讀全部政府出喎,扑交通燈同火燒活人都係佢哋呢啲,火燒人時鼓掌嗰兩公婆又係呢啲賊,好快快走喇

咁唔鐘意香港政府,點解要響香港做嘢交稅比香港政府?咁q矛盾?

順便取取消中國藉唔好返香港攞著數

引用:

你先唔明呀,太空人一定要入籍?人地 frequently travel 純粹為左見細路。

當年大把 principal applicants 自己都放棄入籍,自己老婆仔女有咪得囉。
太空人,縮骨人,要奶西,又奶共。

之前講到好似㩒個掣就將所有bno轉晒做bc咁。
點知現在
講下又多d要求
再講下又再多d要求
英狗擺明想縮沙
笑撚死🤭🤭🤭

曱甴黃畜快d攞住bno過英國過世喇!
唔係要自願留在香港奶共下話?!🤭🤭🤭

有咩所謂,反正香港已死,走就走硬

做太空人都唔比

英國佬想縮沙了
千其唔好呀
快d接走班黃畜

引用:

早期嘅太空人都偷雞入到藉,係其後外國堵塞漏洞之後嘅至入唔到。

其實BNO呢呢樣嘢之前早有分析:
【BNO平權細節|謬誤拆解】做太空人work唔work?住英國香港賺錢可避交稅?
https://hk.nextmgz.com/article/2_750860_0

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]