• 瀏覽: 6,429
  • 回覆: 93
+2
引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-4 05:57 PM 發表
中美5G科技戰,美國特朗普向中國社交程式TikTok出手,安排微軟在在9月15日前洽購TikTok美國業務,否則可能封殺TikTok。特朗普甚至公開主張,華府應從微軟TikTok交易中收取「一大筆」資金,「就像租客給業主的茶錢」。特朗普主張受到美國傳媒內多方質疑,《華爾街日報》直指,特朗普獅子開大口,微軟應該堅定說不,否則就會為其他企業立下危險先例。

https://static01-proxy ...
益都益全球TikTok 用戶啦,最少是反亞侵萬歲。

WannaCry

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 06:21 PM 發表

報紙佬原文都係寫Key Money,翻譯成茶錢真係呃我地班藍絲唔識英文
Tea Money茶錢有賄賂既意思,Key Money無
比山由我開
此樹由我栽
若從此門過
放下開門財

做人不要太過特無譜!

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 07:17 PM 發表

Trump個家族大撚把錢,使貪你雞碎咁多咩?
中國人奸詐狡猾,定條款harsh啲我覺得唔過份
一樣還一樣,有錢一件事!
規矩係另一件事!
比機會你繼續兜!

宜家賣野要俾 deposit 政府係咩規矩?
個 deposit 幾時退!

仆街李老味,川建國大把錢就唔使破產3次!

引用:
原帖由 win9876432 於 2020-8-4 05:57 PM 發表
中美5G科技戰,美國特朗普向中國社交程式TikTok出手,安排微軟在在9月15日前洽購TikTok美國業務,否則可能封殺TikTok。特朗普甚至公開主張,華府應從微軟TikTok交易中收取「一大筆」資金,「就像租客給業主的茶錢」。特朗普主張受到美國傳媒內多方質疑,《華爾街日報》直指,特朗普獅子開大口,微軟應該堅定說不,否則就會為其他企業立下危險先例。

https://static01-proxy ...
世界最惡嘅人叫發窮惡,邊個鬥得贏佢?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 06:12 PM 發表
Tiktok垃圾app,Trump Trump快手Ban柒佢啦
美國人就係鍾意你口中嘅垃圾,你吹咩

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 07:05 PM 發表

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Key_money
日本租屋都有Key Money
報紙佬斷章取義呃啲唔識英文既lowlife藍絲
依家係租屋咩?柒頭

條友選唔到下屆總統,一定畀當地華人組織暗殺…

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 07:18 PM 發表

大陸又唔俾Google入中國,憑咩要求美國唔Ban抖陰?
依家互聯網資料咁方便,唔知可以上網查吓,Google自己唔想罷個伺服器係中國境內先退出中國市場

Google退出中國大陸事件是指2010年Google公司因內容審查問題與中國政府出現分歧,並最終關閉中國版網頁搜尋服務,轉用香港域名(www.google.com.hk)及伺服器為中國用戶提供簡體中文服務的事件。

上帝要你滅亡
必先要你瘋狂

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 07:28 PM 發表

Trump Trump撚狗你又吹啊?
佢撚你,我梗係吹唔脹啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-8-4 07:07 PM 發表

學好英文好重要
藍絲唔識英文咪俾人呃咯
Key Money同Tea Money都分唔清,報紙佬斷章取義呃班藍絲,藍絲個階層就係lowlife,邊度識英文先得㗎?
原來係報紙佬唔識英文!
d報紙佬真係仆街,成日作新聞!
黃絲個個highlife(奶閪)唔使做,曱甴唔係無業就智障。
highlife有無譯錯,指點
下,英文倒轉架嘛,閪奶倒轉咪奶閪囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]