• 瀏覽: 17,770
  • 回覆: 250
+5
引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-8-4 05:12 PM 發表
如果選舉是公平的,各國應該是一國一票,難道美國有一千票!
美國係一票都無,但就要以旁觀者身份去干擾呢件事,呢種就係國際攪事國家,自己就嚟亡國都要去攪人。

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-8-6 07:09 AM 發表

侵略人地,人地驅逐合情合理,殺晒人地係咪事實呀?殺完霸佔成個美國咪搶囉!你村咩校啫?你係讀完都讀錯晒,唔通你去教人咩?你po果段野正正講緊英國佬搶人地方兼殺晒人地,補充咩被害者反抗。你支持緊我嘅説法喎。捩橫折典冇用架! ...
睇嚟你真係要重新做人學習咩叫歷史,咩讀錯晒你都講得出,成篇文post咗來龍去脈你仲要夾硬曲解咩殺晒印第安人?為咗踩美國佬係搶番嚟嘅強盜,唔係你講幾句就可以改變歷史架,你勸人重讀村校唔代表你係正確,好好學習做人啦

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-8-6 07:50 AM 發表

哦,原來我曲解左,請再補充多d資料,詳細少少,我之前邊個字代表曲解邊部份,請逐個字列明,你咁有料,証明中國d村校勁!教下我等我打另外d曲解者臉吖。 ...
你睇晒成篇文未呀??

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-8-6 08:00 AM 發表

你篇野正正敍述美國佬殺人撂地,將我所講嘅野詳細表述,更俾埋前因後果解釋殺人撂地!所以我話大陸村校勁,教出你呢種人材。你po埋呢段野如果仲話美國冇殺人撂地就我想睇下你逐個字表達啦。 ...
仲話睇咗,左耳入右耳出,唉

引用:
原帖由 Newpopcorn 於 2020-8-4 05:20 PM 發表

賊得過美國? 成個美國都係搶返來, 仲屠殺印第安人! tiktok連個罪名都要諗成個星期至作到, 夾硬搶人幾百億. 你list d臘腸假聞有咩意思? All are fake news!
其實分別係明搶同暗搶,美國係擺到明搶你,不過有D人又擺到明扮睇唔到,所以咪咪姐話嘅,睇牙最緊要係有實力

中國看來得罪好多國家了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]