• 瀏覽: 3,558
  • 回覆: 8
+3
引用:
原帖由 喜樂無窮 於 2020-8-4 03:56 PM 發表
國家衛健委派港的「內地核酸檢測支援隊」,7名先遣隊成員日前抵港,入住九龍維景酒店。今早9時許,7名先遣隊成員步出酒店,乘車前往位於大埔工業邨...

呢班咩人心中有數啦,阻檢測,等滿街病人時就移民英國係唔係? :smile_4 ...
中國啲野,信唔信得過,心中有數啦

【本報訊】中國國家衞健委組成的「內地核酸檢測支援隊」成員來港第二日,早上與華昇診斷中心董事長胡定旭在支援隊入住的九龍維景酒店密會。支援隊昨已表明要加強華大等三間內地在港檢測機構的檢測量,華大即華昇母公司,本報調查發現,華昇的董事名單中,包括2012年DR集團美容毒針事故中涉事實驗室的時任總監華壽恩。

https://hk.appledaily.com/local/ ... VXRFFYBM6GGW5MYKOY/

【明報專訊】政府因應新型冠狀病毒爆發第三波疫情,早前向3間私營化驗機構採購服務為本地特定群組提供病毒檢測,並稱市場上僅得該3間化驗所能於短時間內提供數以萬計規模的核酸檢測服務。本報偵查發現,其中之一的中國檢驗有限公司(簡稱「中檢」)及旗下檢測中心中龍檢驗認證(香港)有限公司(簡稱「中龍」),在本港主要提供商品或汽車檢測認證等服務,無經營醫務化驗業務,其實驗室亦未獲醫務化驗所認可。

https://m.mingpao.com/pns/要聞/art ... 0001/1596478905016/

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-4 04:12 PM 發表

你自己信唔過既話,就可以唔做檢測
但係你地唔可以阻止信得過呢個機構既人去做檢測
難道呢D就係你地所謂既民主
如果所有野自費就可以咁講

但依家政府係用公帑

用香港人嘅錢去益中國

買返嚟嘅野仲要充滿疑點

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-4 04:36 PM 發表

益外國就唔出聲係咪,總之中國嘅就一定唔要,係咪咁講呀,你都黐膠花嘅,本來唔想回應你,但真係忍唔住
咁一定係㗎啦

親疏有別

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-4 04:49 PM 發表

原來閣下係西人而唔係中國人,咁你做西人黎講,D中文都好叻
謝謝

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-8-4 09:51 PM 發表

最後可能全民強制 . 不檢測有機會犯法 .
即是中國監粗收集香港人dna

引用:
原帖由 matllewis 於 2020-8-4 11:46 PM 發表

收香港人DNA有L用咩?
監控

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-8-5 03:10 PM 發表
人地來幫你班福街....你地就當人係草....垃圾..

首先武漢肺炎就係啲中國人食蝙蝠搞出嚟

禍害全球

中國依家做嘅事最多咪叫做執返自己啲手尾

再者嗰兩間中乜中物公司

無牌㗎喎

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-8-5 05:35 PM 發表

又唔係咁講既
咁唔係點講

中國搞個武漢肺炎出來

自己執返自己手尾好應該

呢啲並不是甚麼大恩大德

情況類似有個癲佬打爛晒你屋企啲野之後幫你執返

你會好感激嗰啲癲佬

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-8-5 03:07 PM 發表

屌,講哩啲!
中央嘅軍費香港從來唔使交,而家香港有難,唔通叫外國嘅專家過來?人哋睬你都傻喇!
再講,香港做一次檢測都成千幾二千,第時有得免費檢測,我唔信着數放喺你面前都唔搵? ...
我就一定唔會俾呢啲垃圾中資公司驗了

不過總有啲cheap人唔介意dna資料直接送中

畢竟民建聯啲蛇齋餅糭歷年來都有人受

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]