• 瀏覽: 9,236
  • 回覆: 113
+6
引用:
原帖由 dtw 於 2020-8-4 03:46 PM 發表
樂善堂梁植偉紀念中學被擲汽油彈案 警拘3人警方拘捕3人,涉嫌與青衣長康邨樂善堂梁植偉紀念中學,大門被破壞和投擲汽油彈的案件

警方拘捕3人,涉嫌與青衣長康邨樂善堂梁植偉紀念中學,大門被破壞和投擲汽油彈的案件有關。被捕的3人是該校學生和畢業生,年齡介乎16至23歲,他們涉嫌縱火、刑事毀壞和藏有攻擊性武器等被捕。警方表示,疑犯5月時懷疑用伸縮棍擊毀學校大門玻璃,到7月涉嫌在校門放置石油氣樽和易燃 ...
警方調查顯示,3人是希望破壞校門,令學生不能上學,達致罷課目的

曱甴方法,戴妖方法

破壞自己校園, 為咩呢

人生更精彩了

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-8-4 04:09 PM 發表
初犯,沒有人受傷,沒有個人利益,立志拯救世人,志向遠大,優秀青年

大人,仲有無補充?
貪玩,唔係日頭放冇諗住傷人,極有愛心

捉到就好啦!

引用:
原帖由 ar2man 於 2020-8-4 06:36 PM 發表

警方調查顯示,3人是希望破壞校門,令學生不能上學,達致罷課目的

曱甴方法,戴妖方法
操場另有入口喎,教師學生可以由後門返學;只係燒正門無乜用

要迫學生唔返學,燒晒成間學校先至得

引用:
原帖由 dtw 於 2020-8-4 03:46 PM 發表
樂善堂梁植偉紀念中學被擲汽油彈案 警拘3人警方拘捕3人,涉嫌與青衣長康邨樂善堂梁植偉紀念中學,大門被破壞和投擲汽油彈的案件

警方拘捕3人,涉嫌與青衣長康邨樂善堂梁植偉紀念中學,大門被破壞和投擲汽油彈的案件有關。被捕的3人是該校學生和畢業生,年齡介乎16至23歲,他們涉嫌縱火、刑事毀壞和藏有攻擊性武器等被捕。警方表示,疑犯5月時懷疑用伸縮棍擊毀學校大門玻璃,到7月涉嫌在校門放置石油氣樽和易燃 ...
唔同的年級, 好少會走埋一齊,同咁有默契, 係咪有黃老師, 做策劃人!

一定要告暴動罪

呢隻曱甴就係呢間中學培訓出來
果然臭X出臭草

優秀嘅青年要有精采人生

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-4 04:07 PM 發表
咁樣破壞自己母校,唔知D老師校長會唔會幫手寫求情信
法官會自動波幫口求情。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-8-4 03:54 PM 發表
無論證據有幾充分, 能否成立都係要睇邊個官, 如果遇到"可能"官就用十幾個"可能"去放生

Sad but true

引用:
原帖由 waltzno2 於 2020-8-4 04:33 PM 發表
到時啲官自然會講,火燒自己母校都係為咗社會公義,呢3位有理想有品格學生應該輕判
加上有尚高理想。有悔意就算吾認罪。加上有疑點。無罪釋放

死曱甴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]