• 瀏覽: 30,790
  • 回覆: 37
+10
引用:
原帖由 Zzlaz 於 4-8-2020 19:16 發表

咁好多係香港讀書的大陸人都係當香港係跳版跳去美國做研究

呢家一國一制 香港更加無吸引力
現在美國都唔想收大陸人研究生,其實起番大陸讀書重有著數啦!
大把計劃上緊馬!好多研究和科技做緊!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 4-8-2020 19:31 發表

係美國大把基金/funding資助 待遇好
仲有班猶太教授傳授知識

係中國做科研係廉價勞工 靠愛國心堅持
理性,醒目的大陸人都知應該去邊

美國點解唔想收大陸人,因為中共lor. ...
不過你又唔好低估大陸人既愛國心喎!
絕對可以超出你既估算!

引用:
原帖由 lcyin1974 於 4-8-2020 13:26 發表

得閑關心人哋頭額,不如關心吓你國家嘅人畀人無辜捉咗喇。
你懂得[美國陷阱]一書,就知道法國幾慘!
我哋連國家都漠不關心自以為是就真係畀人睇低 ...
從來黃絲根本唔覺得中國係自己國家,中國係人地國家!逼唔來架!

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 4-8-2020 13:45 發表

都唔明點解香港女人明明黑毛卻走去染金毛
因為佢想自己係鬼妹
所以連下面都要金色
黑色真係太丟假,令人太自卑啦!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 5-8-2020 06:50 發表

港女變鬼妹就容易食到洋腸……
月是故鄉圓,腸是外鄉長……
這是佢地既自由,管唔到,
但佢地除左自願做洋奴,重要逼人做洋奴,歧視人地唔做洋奴,

咁就明顯係干涉緊人地既自由,

不過佢地又認為做洋奴才是自由。

係玩膠晒!大L晒!

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 5-8-2020 10:28 發表

一語中的👍
只要你只說英語,長得像個白人,或根本是一個白人,活得完全像西方人一樣,你才會受到西方認同,否則你根本就沒有存在價值。言下之意是只有白人或被白人接受的人才有生存和延續後代的機會。你看西方人的影響力多麼的嚴重!可以說白人實在太強大了~!

是不是要《黃種人白人化》?
才合乎西方人的利益要求?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 5-8-2020 10:39 發表

所以黑人幾百年前就開始做白人奴隸,白人而家就當黑鬼係自己友,會上街反對種族歧視……簡單D講就係已經同化咗黑人
當然前提係黑人永遠威脅唔到白人,取代唔到白人…… ...
好難講係自己友,黑奴心理重,白人至上主義重,改變唔到歷史,改變唔到白人思維,別騙人了。

鍵盤翻頁
左右