• 瀏覽: 3,386
  • 回覆: 31
+2
黃大仙作為全港最黃地區,同時亦是全港新冠肺炎最嚴重地區,手足應該堅持崇高理想,就算自己感染,令到全家冚家剷,全族死清光,都唔好去送中檢驗。加油!!!

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-8-4 11:26 AM 發表
黃大仙作為全港最黃地區,同時亦是全港新冠肺炎最嚴重地區,手足應該堅持崇高理想,就算自己感染,令到全家冚家剷,全族死清光,都唔好去送中檢驗。加油!!! ...
民建聯奶咗野

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-8-4 11:39 AM 發表

唔好理人哋,專心同手足打氣。你都係,就算全家肺炎冚家剷,都要堅持理念。
正常都唔會信大陸

大陸嘅醫療有幾仆街,我認識嘅人喺大陸遇過嘅情況係無病醫到你有病,有病醫到你死,全部係第一身認識,唔係靠聽人講。有一個長期喺大陸工作有加拿大國藉嘅香港人試過俾中山嘅名醫院斷珍佢心肌梗塞叫佢通即刻做心藏手術,睇兩次都係一樣嘅結果,好彩佢唔信,返加拿大睇番佢睇開嘅醫生,最後醫生幫佢驗完之後証實無事,乜手術都唔使做。喺大陸,醫療係生意,佢哋唔係將人命放第一位,生意先係第一。

當香港連人命嘅價值觀都變成大陸化,到時就連普通人都認為人命無價值。等我再講一個真實例子。舊年初喺順德一個三十幾歲一間公司嘅女行政人員同我講佢朋友有次開車唔小心撞到人,當時好擔心,我諗梗係擔心,撞到人分分鐘會死喎。點知佢再講佢朋友係驚被撞嘅人唔死,因為如果被撞嘅變咗殘廢,佢朋友就要負責呢個人一世嘅生活費,反而死咗一筆過俾佢家屬條數細好多。呢位三十幾歲受過教育嘅女仕仲要加多句:“個個人都係咁諗㗎啦”。同類嘅故事喺大陸屢聽不鮮。

再恐怖嘅係,有人被車撞死,佢嘅屋企人第一個反應會係問開車撞死人嘅會賠幾多錢?

呢種對人命當做商品交換嘅價值觀喺大陸已經植入人心,多得黨71年領導下嘅精心培養,人人都沒人性,只係貨品,無價值便要被淘汰,理所當然。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:59 AM 發表

正常都唔會信大陸

大陸嘅醫療有幾仆街,我認識嘅人喺大陸遇過嘅情況係無病醫到你有病,有病醫到你死,全部係第一身認識,唔係靠聽人講。有一個長期喺大陸工作有加拿大國藉嘅香港人試過俾中山嘅名醫院斷珍佢心肌梗塞叫佢通即刻做心藏手術,睇兩次都係一樣嘅結果,好彩佢唔信,返加拿大睇番佢睇開嘅醫生,最後醫生幫佢驗完之後証實無事,乜手術都唔使做。喺大陸,醫療係生意,佢哋唔係將人命放第一位,生意先係第一。
...
肥灰真係黃到出汁

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:59 AM 發表

正常都唔會信大陸

...
係啊,大陸空氣有毒,由上面吹落來唔好呼吸,水有致癌物質,由今日起唔好飲水。你要呼籲你全家一齊響應。手足,加油。

按肥灰所講嘅而家大6D人都系生不如死,未死嘅就活系人食人嘅地獄裡面!   肥灰真系對大6好了解👏👏👏👏

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2020-8-4 01:36 PM 發表

係啊,大陸空氣有毒,由上面吹落來唔好呼吸,水有致癌物質,由今日起唔好飲水。你要呼籲你全家一齊響應。手足,加油。
啱啊凡係同中國有關都係啲偷呃拐騙野啦

香港政府都係配合晒

【明報專訊】政府因應新型冠狀病毒爆發第三波疫情,早前向3間私營化驗機構採購服務為本地特定群組提供病毒檢測,並稱市場上僅得該3間化驗所能於短時間內提供數以萬計規模的核酸檢測服務。本報偵查發現,其中之一的中國檢驗有限公司(簡稱「中檢」)及旗下檢測中心中龍檢驗認證(香港)有限公司(簡稱「中龍」),在本港主要提供商品或汽車檢測認證等服務,無經營醫務化驗業務,其實驗室亦未獲醫務化驗所認可。

https://m.mingpao.com/pns/要聞/art ... 0001/1596478905016/

搵間驗車公司幫市民驗病毒

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:59 發表

正常都唔會信大陸

...
手足點解你經常重複講哩的野嘅。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 02:24 PM 發表

香港政府都係配合晒

【明報專訊】政府因應新型冠狀病毒爆發第三波疫情,早前向3間私營化驗機構採購服務為本地特定群組提供病毒檢測,並稱市場上僅得該3間化驗所能於短時間內提供數以萬計規模的核酸檢測服務。本報偵查發現,其中之一的中國檢驗有限公司(簡稱「中檢」)及旗下檢測中心中龍檢驗認證(香港)有限公司(簡稱「中龍」),在本港主要提供商品或汽車檢測認證等 ...
公賊黨立法會議員郭狗麒想報復被政府DQ之仇, 散播謠言, 唔爭在告埋佢犯國安法之罪
https://www.youtube.com/watch?v=FyQAPCU4Fnw

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-8-4 03:05 PM 發表

公賊黨立法會議員郭狗麒想報復被政府DQ之仇, 散播謠言, 唔爭在告埋佢犯國安法之罪
https://www.youtube.com/watch?v=FyQAPCU4Fnw
明報關佢咩事

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-8-4 02:37 PM 發表

手足點解你經常重複講哩的野嘅。
model answers, 佢弱智都識copy and paste

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 03:06 PM 發表

明報關佢咩事
日月神化報在尾段有引述郭狗的謠言

肺炎洗咩怕?俾人知道地址就大鑊。手足們齊上齊落,一齊全家肺炎冚家剷。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 02:24 PM 發表

香港政府都係配合晒

【明報專訊】政府因應新型冠狀病毒爆發第三波疫情,早前向3間私營化驗機構採購服務為本地特定群組提供病毒檢測,並稱市場上僅得該3間化驗所能於短時間內提供數以萬計規模的核酸檢測服務。本報偵查發現,其中之一的中國檢驗有限公司(簡稱「中檢」)及旗下檢測中心中龍檢驗認證(香港)有限公司(簡稱「中龍」),在本港主要提供商品或汽車檢測認證等 ...
「政府透露相關檢測服務由中龍伙拍本地符合要求的化驗所提供」
即唔係獨力工作及主導檢測過程,你貼出黎嘅內容偏頗,有誤導成份

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]