• 瀏覽: 10,752
  • 回覆: 188
+3
美國總統特朗普(Donald Trump)8月3日對中國短片應用程式抖音海外版TikTok收購案表態稱,美國政府必須得到TikTok美國業務銷售價格的「很大一部分

流民強盜打劫完仲要收手續費,尾帝丑惡嘅嘴臉,刷新全世界人嘅認知

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/506468/特朗普定9月15日為tiktok出售美國業務期限-稱美國政府應獲收益

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-8-4 11:14 AM 發表
美國總統特朗普(Donald Trump)8月3日對中國短片應用程式抖音海外版TikTok收購案表態稱,美國政府必須得到TikTok美國業務銷售價格的「很大一部分

https://cdn.hk01.com/di/media/im ... JRORXkO1L6BnRi-gZ0Y
...
支持大美國

講到出口喇!美國財政部無錢使呀

正一強盜, 我就話一於唔好賣, 暫時撤出美國先, 等老尾D後生仔轉投俾拜登

真係唔應該賣,建立品牌唔易,美國暫時唔用得,但世界大部分人用,到時美國人就會迫返政府開放返,而且美國總統幾年換個,政策冇連續性,但賣左就乜都冇啦

先話封殺,之好又話微軟買要中國徹資都重唔夠,宜家完成買賣後重要“共產”大部份tik tok資產,我真系比傻Trump你笑死我

明搶。仆街美國佬。核平美國。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:17 AM 發表

支持大美國
主子吃相太難看

原來講到出口了。

大部份收購付的錢會轉入去美國庫房。
即是TikTok將可能只收到很少錢。

點解還有人誤讀了當中意思?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 11:17 AM 發表

支持大美國
食屎啦,吊你老母扑街死漢奸。

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020/8/4 11:21 發表
正一強盜, 我就話一於唔好賣, 暫時撤出美國先, 等老尾D後生仔轉投俾拜登
咁樣都賣就無曬尊嚴了。
TikTok絕對不能接受這樣的條件呀。國內網民都反對出售中。

要求TikTok董事會要腰骨夠直呀。 咁樣成個貓魚骨都食落肚係絕不能接受。

這也太過分了吧

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-8-4 12:56 PM 發表

咁樣都賣就無曬尊嚴了。
TikTok絕對不能接受這樣的條件呀。國內網民都反對出售中。

要求TikTok董事會要腰骨夠直呀。 咁樣成個貓魚骨都食落肚係絕不能接受。 ...
要賤賣仲要俾 pk 柒兩普政府過河濕腳,最好可能無錢收。支持一於唔好賣。

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-8-4 11:21 AM 發表
大陸會報復的,睇下會封邊隻尾企,唔知會唔會充公左金沙?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]