• 瀏覽: 28,982
  • 回覆: 378
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 starr 於 2020-8-4 10:51 AM 發表

世界從來都係抄來抄去,冇得抄再自己發展

好圖!👍🏻

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:20 AM 發表

個名無變就等於啲技術無變

「手提電話」都幾十年啦
果然仲未爬出井嚟。
北斗一代就可以發短信,北斗二代可以發語音,請問你有無用過GPS嚟發短信同語音呢?
GPS有漂移現象,北斗唔會。
唉,仲話鄉港喺國際大都會~~~點解咁多井蛙?

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:32 AM 發表

抄功課梗係快過自己做功課
咁中國抗疫無得抄,尾國佬有得抄都死緊15萬人,就嚟500中招

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2020-8-4 10:40 AM 發表

因為好多無知以為22納米芯片就係落後,完全唔知點解?

大型設備完全唔需要用5、7等納米芯片,個D係製程技術高,唔代表粒IC有幾勁?
手機空間小要放多功能晶片(IC)就需要5、7等納米芯片,縮小面積。
實際應用22納米芯片卓卓有餘。 ...
工業用嘅芯片最緊要喺穩定,fault risk 機會細,就算喺宜家用緊嘅比較新嘅生產線仲可以搵到8086/80286呢啲CPU整嘅單片機。
就算MTR呢啲control system,都喺講緊20年先更新換代,最緊要穩定。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-4 10:25 AM 發表

GPS個衛星都無更換過點變? GPS精準度遠遠落後北斗咁重唔係落後?

件白痴打飛機射上去
嚴重低鳩能

完全唔在乎乜野立場
只係最討厭滿口歪理
歪理都支持就更抵死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋肥沃的神童 於 2020-8-4 10:47 AM 發表

中國境內應該系北斗更精準,全球范圍內仲系GPS更准確
中國北斗精準除咗衛星密度高,仲有5G網絡助力。
尾國唔敢入南海9段線就喺因為南海島嶼已經佈置咗5G軍事網絡,導彈精確度可以達到0.1米

回覆 引用 TOP

厲害了我的國!北斗定位系統卓越科技冠絕全球!全球每一個角落都可以cover到!就算太空船上月球去火星出太陽系、到達銀河每一角落也輕而易舉!小美帝望塵莫及!北斗定位系統將會帶領我國輕易將核彈射向白宮!,五角大廈、國會山莊!天下無敵!螳臂擋車的國家即刻八方來朝!臣服我國!聲威遍佈天下!厲害了我的國!😎😎🤜🏻🤛🏻💪🏻💪🏻

stone
中國加油

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

價格 性能 完全壓倒性

漁民福音 更可發 訊息求救, 未來無人駕駛交通工具之基礎設施  

回覆 引用 TOP

自強不息

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:15 AM 發表

呢啲技術落後於大美國幾多十年
講夠一百年丫笨。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:32 AM 發表

抄功課梗係快過自己做功課
你去搵個醫科生抄佢啲功課睇下你攞唔攞到個醫生牌.

定位10米之內,真係好準

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:15 AM 發表

呢啲技術落後於大美國幾多十年
所以你就要同美國人含撚?

引用:
原帖由 鬼屋肥沃的神童 於 2020-8-4 10:47 AM 發表

中國境內應該系北斗更精準,全球范圍內仲系GPS更准確
點解呢? 北斗衛星數量比GPS多. 你試下用GPS Info睇下在同一時間有幾多粒GPS定位同有幾多粒北斗定位?很多時係北斗多啲.可能係因為北斗較新,訊號較強吧.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]