• 瀏覽: 8,349
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-8-4 16:04 發表

其實長遠計, 新能源汽車好大發展空間
肯定,因為污染少。中國就非此不可。
10年前朋友的兒子想學修理汽車,我就提議他只學車身,因為機械車遲早淘汰。

引用:
原帖由 nigel212 於 2020-8-4 03:33 PM 發表

其他省市吾知,以東莞為例,開滴滴好多用電車,同司機傾過充電問題,反影都好方便。
朋友東莞石排開廠, 舊年暑假探佢幾日.  

可能地方窮, 朋友話石排見泥見去Tesla都係果一兩部

自己都開車, 所以坐滴滴一般同車主講車經, 常平印象都吾強烈....

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-4 10:05 AM 發表

外形惡俗到不堪

大陸野始終難登大雅之堂

仲未計會唔會爆炸
iphone 大陸造,爆瓜你未?

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-8-4 18:04 發表

朋友東莞石排開廠, 舊年暑假探佢幾日.  

可能地方窮, 朋友話石排見泥見去Tesla都係果一兩部

自己都開車, 所以坐滴滴一般同車主講車經, 常平印象都吾強烈.... ...
東莞窮?好多東莞人億億聲嫁。佢地奔馳寶馬濕濕碎。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-4 02:10 PM 發表
估計佢唔做香港市場,費亊畀的廢人妒忌。
其實以配套而言(例如充電站),香港可能比唔上內地。

好多時都見到有T字頭電車响香港嘅停車場排長龍等差電位。

以發展推廣力度而言,香港政府一定及唔上內地城市政府。

引用:
原帖由 馬大少 於 2020-8-4 18:29 發表

其實以配套而言(例如充電站),香港可能比唔上內地。

好多時都見到有T字頭電車响香港嘅停車場排長龍等差電位。

以發展推廣力度而言,香港政府一定及唔上內地城市政府。 ...
香港政治古怪,乜亊都做唔到。

在此批;

恒馳不會在香港售賣;

1,香港人歧視大陸貨,何必服務香港人?

2,香港充電配套不足。

3,香港有唔少變態狗,會無啦啦搞破壞。買家不願冒險,賣家又何必冒險?

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-4 18:49 發表
在此批;

恒馳不會在香港售賣;

1,香港人歧視大陸貨,何必服務香港人?

2,香港充電配套不足。

3,香港有唔少變態狗,會無啦啦搞破壞。買家不願冒險,賣家又何必冒險? ...
廣告可能係俾澳門睇
澳門收到香港電視,即係澳門人都有機會睇到個廣告

而且個廣告下段只寫“未在香港發售”,冇寫到澳門,即係澳門有機會有得賣

而且澳門可以俾左軚車出牌,無需做一批特供右軚車

香港有的叫做冇人性。不可理喻。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-4 09:54 AM 發表
中國貨第一次有這樣鋪天蓋地的廣告,聲勢更勝當年日本貨。
相信該車在電池上有所突破,無論如何,見到信心十足,應該有競爭力。雖然目前是大逆市,喜見

逆市有奇葩
迎災竟著花
鋪天燒廣告
足見信心巴(倫閉)

可惜香港尚未上市,否則買架招搖過市,都咪話唔威。 ...
Tbb一晚賣幾十次

睇落都幾形,希望睇得又打得
祝中國電動車再創奇蹟

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-4 04:25 PM 發表

肯定,因為污染少。中國就非此不可。
10年前朋友的兒子想學修理汽車,我就提議他只學車身,因為機械車遲早淘汰。
咁點解唔學混能及電能?
不過香港好似冇呢科

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-8-4 10:42 AM 發表
一次推6款好大野心, 只係內地環境純電車配套....夠成熟未....
半桶水, 唔會話寸步難行, 但都要做下功課先

點都好過香港十條街...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-8-4 08:44 PM 發表

咁點解唔學混能及電能?
不過香港好似冇呢科
混能最終都會收檔
係睇燃料電池幾時成熟, 成熟後混能要兩套動力系統咁多好難競爭

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-8-4 06:29 PM 發表

東莞窮?好多東莞人億億聲嫁。佢地奔馳寶馬濕濕碎。
師兄我話石排啫, 唔駛咁緊張

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-4 08:58 PM 發表

半桶水, 唔會話寸步難行, 但都要做下功課先

點都好過香港十條街...
我諗番起當年香港果套聲稱"自家研發"既MyCar,完全只係一份交功課既作品......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]