• 瀏覽: 2,825
  • 回覆: 51
本港新冠肺炎疫情仍然肆虐,港府再延長防疫禁令多7日,14類表列處所仍要繼續關閉,餐廳仍要維持晚市禁堂食及一枱2人限坐。香

政府禁令7日又7日
起碼最快911先撤令

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200803/bkn-20200803192119681-0803_00822_001.html

引用:
原帖由 sunvoice 於 2020-8-4 07:45 AM 發表
本港新冠肺炎疫情仍然肆虐,港府再延長防疫禁令多7日,14類表列處所仍要繼續關閉,餐廳仍要維持晚市禁堂食及一枱2人限坐。香

?20200803194401

政府禁令7日又7日
起碼最快911先撤令

新聞來源連結 ...
做飲食好多都係藍或者港豬類

平時主張不理政治

淨係關心搵食

開口埋口就係搵食

但佢哋無諗過政治係關所有人事

政府政策係套用落所有人

你唔理政治政治都關你事

依家就係政府啲政策搞到你哋冇啖好食

搵食吖嗱

唔理政治吖嗱

引用:
原帖由 sunvoice 於 2020-8-4 07:45 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200803/photo/bkn-20200803192119681-0803_00822_001_01b.jpg?20200803194401

政府禁令7日又7日
起碼最快911先撤令

新聞來源連結 ...

如果開放左,一中招就停業14日,連外賣都無得做呀!
自己揀囉

黃店唔係做唔切生意咩?

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-4 09:49 AM 發表
黃店唔係做唔切生意咩?
見到黃店都驚 由口罩 到鈴聲 用咩app 都要小心 唔想被加料

禁「晚市堂食」恐怕有排實行吖,如果自問底子弱既,唔好死頂啦,嗱嗱臨執咗去!

有邊個想吖,日日都過佰單,唔延長禁令,又有乜計!

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-4 09:49 AM 發表
黃店唔係做唔切生意咩?
乜藍店唔駛停晚市咩???

而家幾好、一齊濫炒!

引用:
原帖由 一家團聚 於 2020-8-4 10:19 AM 發表

乜藍店唔駛停晚市咩???

而家幾好、一齊濫炒!

藍店通常大型連鎖店,大家樂麥當勞衰極都唔會執

齊心協力,全民抗疫

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-8-4 11:56 AM 發表

藍店通常大型連鎖店,大家樂麥當勞衰極都唔會執
黃店一定執笠先

只有飲食業受影響 ?

飲食業成日提住

冇非都係想正苦科水啫

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]