• 瀏覽: 12,808
  • 回覆: 397
+10
法國外交部周一發表聲明,宣佈暫停與香港的引渡協議。 聲名指,鑑於最新發展,法國不會2017年5月4日與港簽署的引渡協議。 港版國安法實施後,多國宣佈中止與港引渡協議,包括情報聯盟「五眼聯盟」中的英國、加拿大、澳洲、新西蘭。 歐盟上周二發聲明,對港版國安法之實施表示嚴重關切,同...

法國外交部周一發表聲明,宣佈暫停與香港的引渡協議。

聲名指,鑑於最新發展,法國不會2017年5月4日與港簽署的引渡協議。
港版國安法實施後,多國宣佈中止與港引渡協議,包括情報聯盟「五眼聯盟」中的英國、加拿大、澳洲、新西蘭。

歐盟上周二發聲明,對港版國安法之實施表示嚴重關切,同意限制向香港出口用於鎮壓及監視的設備。成員國中,德國上周已宣佈暫停與港引渡協議。
法新社
================================================================================

外交部又要發炮。不過應該已經熟能生巧,改個國家名就得。

如果冇記錯,暫停與香港的引渡協議國家計有:美國、英國、加拿大、澳洲、新西蘭、德國、法國,真係七國咁亂,仲差一個國家就八國聯軍!

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/international/20200803/QWB7PLYT6WW7NQI2EP25XWRACQ/

樓主你自己又係中國人一個  點解你睇到d反中新聞好開心咁ge?

西方國家為保護己方間諜、情報人員,只好中止引渡協議。

國安法立左你都可以由朝到晩響度講d賣國言論, 莫非你本人唔響香港?

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-4 12:18 AM 發表
樓主你自己又係中國人一個  點解你睇到d反中新聞好開心咁ge?
反中新聞?我睇到嘅係為香港人發聲嘅正義行動!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-8-4 12:25 AM 發表

反中新聞?我睇到嘅係為香港人發聲嘅正義行動!
洋鬼子都有正義???

冇問題~國安公署最多吾L俾狗出境~怕d狗危害你地安全就吾好啦~

證明真係擺好多間諜

引渡條例?其實對香港有咩影響架?

引渡協議都系雙向, 中方又會反制.

第時法國走左個犯黎香港, 就冇得要求要人.

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-8-4 12:32 AM 發表
引渡協議都系雙向, 中方又會反制.

第時法國走左個犯黎香港, 就冇得要求要人.

引用:
原帖由 發記張哥仔 於 2020-8-4 12:18 AM 發表
因為佢鍾意一邊睇毒果一邊打飛機囉

取消引渡目的是因為一旦那些國家的間牒被國安法通緝可以防止被引渡來港,亦即是該國現在有間牒在港

引用:
原帖由 briancccc 於 2020-8-4 12:32 AM 發表
其實影響不大,走狗走左去外國如果無引渡外國自己養走狗。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-8-4 12:14 AM 發表
法國外交部周一發表聲明,宣佈暫停與香港的引渡協議。 聲名指,鑑於最新發展,法國不會2017年5月4日與港簽署的引渡協議。 港版國安法實施後,多國宣佈中止與港引渡協議,包括情報聯盟「五眼聯盟」中的英國、加拿大、澳洲、新西蘭。 歐盟上周二發聲明,對港版國安法之實施表示嚴重關切,同...

https://hk.appledaily.com/resizer/59U2qXy4hdGPFyg4MLCkI ...
一早知會係咁,香港咁多間諜,唔通唔怕俾你要求引渡咩!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]