• 瀏覽: 12,374
  • 回覆: 117
+4
引用:
原帖由 jsl82 於 2020-8-4 04:18 PM 發表

支那個個大佬係自己要走嗎?
不過都係唔安心要放定家人去美國加拿大做定後路先,容乜易第日有另一個大大佬起佢個底岀來呀~
即係話大陸被起到底的都要入秦城對嗎?咁計落就算有漏網之魚都慘過台灣啦,台灣最大的貪污犯住緊豪宅,自由自在想去邊都得。
不過計我話都冇香港大劉咁過癮,話說呢位《逃犯條例》草案下最大牌,被澳門法院認證的貪污犯受到香港人的保護不容其前往澳門服刑,結果被阿爺抓到機會推行港區國安法。話說當初你有冇份高呼:“我們都是劉鑾雄!”?

引用:
原帖由 其他人了 於 2020-8-4 12:19 AM 發表
貪污哪裡都有。
啊扁都坐左幾年監。
好佩服佢.....嘅臉皮
貪了幾百億新台億
還不斷說
阿扁錯了嗎?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-8-3 11:44 PM 發表
針對台灣SOGO經營權爆發行賄案,台北地檢署於7月31日兵分多路搜索多名台灣立委辦公所與住處,並約談多名前任或現任立委,及相關涉案人士等共63人。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200802/366615349354958848.jpeg/2K_OIiNtalb84P03A4Qq625uZVLT3fo1UWIPelFiD3o?v=w1280r ...
查到貪污就係無民主,唔查貪污就有民主,乜邏輯?

民主唔係一黨一派專利。

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2020-8-4 12:35 AM 發表
啊扁個仔 : 你地邊個無收過我老豆啲錢
阿扁個女:民進黨哪個人選舉沒拿我爸錢?
https://www.youtube.com/watch?v=LB2VMh_TsDk

呆灣民主只係笑話.
不過好多痴呆好想去.

朋友兩公婆今年一月過去, 最近終於蒲頭, 兩個暫時都係「無業」, 日日係間屋度磨.

貪污呢樣嘢無處不在.
只係以咩形式存在啫.
名正言順咁捐錢比政黨, 真係純粹「支持」??

引用:
原帖由 dream_workshop 於 2020-8-4 04:33 PM 發表

即係話大陸被起到底的都要入秦城對嗎?咁計落就算有漏網之魚都慘過台灣啦,台灣最大的貪污犯住緊豪宅,自由自在想去邊都得。
不過計我話都冇香港大劉咁過癮,話說呢位《逃犯條例》草案下最大牌,被澳門法院認證的貪污犯受到香港人的保護不容其前往澳門服刑,結果被阿爺抓到機會推行港區國安法。話說當初你有冇份高呼:“我們都是劉鑾雄!”? ...
貪污還貪污唔需要拉開話題囉~

你所謂逃犯條例咪又係乘機做岀來既…2014佔中後上面根本有plan搞你,先推例試水溫,反抗就打亂你哋班港豬,內鬥分化,然後再打蛇隨棍上~

之前上面要捉人根本一直都有方法,過關既就邊境捉人,無回鄉卡佢搵専車來送你上去,話說2015年尾銅鑼灣書店李波稱他已「採取了自己的方式返回了內地」係一個好例子~  大劉太岀名有錢有保鏢無人夠膽咁直接搞佢咁解~

引用:
原帖由 jsl82 於 2020-8-4 07:19 PM 發表

貪污還貪污唔需要拉開話題囉~

你所謂逃犯條例咪又係乘機做岀來既…2014佔中後上面根本有plan搞你,先推例試水溫,反抗就打亂你哋班港豬,內鬥分化,然後再打蛇隨棍上~

之前上面要捉人根本一直都有方法,過關既就邊境捉人,無回鄉卡佢搵専車來送你上去,話說2015年尾銅鑼灣書店李波稱他已「採取了自己的方式返回了內地」係一個好例子~  大劉太岀名有錢有保鏢無人夠膽咁直接搞佢咁解~ ...
哈哈,你不知道香港在2009年已經被全球反洗錢組織指出,由於香港沒有和中國內地及澳門簽訂逃犯引渡條例而成為逃犯潛逃的溫床?好心你啦,你想入大陸數都要看一看背景資料,釐清來龍去脈先得架。

另外,唔知邊個在一個討論台灣貪污犯的主題貼裡,強行插入大陸貪污犯安排妻兒去外國的句子,首先離題呢?我可是在呢個討論台灣貪污案的貼子裡,一直緊扣台灣最大的貪污犯依然趴趴走的事實的。

回復錯了,不好意思

台灣民主😆算吧啦,一班傻人

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-8-3 11:44 PM 發表
針對台灣SOGO經營權爆發行賄案,台北地檢署於7月31日兵分多路搜索多名台灣立委辦公所與住處,並約談多名前任或現任立委,及相關涉案人士等共63人。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200802/366615349354958848.jpeg/2K_OIiNtalb84P03A4Qq625uZVLT3fo1UWIPelFiD3o?v=w1280r ...
台灣盛產騙子,政治騙子特別多🤭🤭🤭😜😜😜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]