• 瀏覽: 5,248
  • 回覆: 47

https://www.sohu.com/a/411235339 ... 5964461958055koQU78

印度剛剛購入的陣風戰機,被發現油漆脫落、沒有輪廓燈、傳感器.....等問題。有人認為是連日趕工之過,但我則看得比較悲觀,印度軍方出了名貪污盛行,頗有可能收下回佣,將貨就價之下,導致法國所出售陣風戰機有缺陷。

屌你地都用唔得耐,三手都冇所謂

鬼叫你唔識整咩

整咁靚把鬼咩,遲早咪又跌晒落黎,三哥飛行員寫定平安紙好過

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-3 05:34 PM 發表

https://www.sohu.com/a/411235339_100145046?spm=smpc.mil-home.feed.9.15964461958055koQU78

印度剛剛購入的陣風戰機,被發現油漆脫落、沒有輪廓燈、傳感器.....等問題。有人認為是連日趕工之過,但我則看得比較悲觀,印度軍方出了名貪污盛行,頗有可能收下回佣,將貨就價之下,導致法國所出售陣 ...
有冇印度原文報導呀?? 由巴基斯坦報導?

真係有d忍唔住要笑了

好心就停戰啦,又唔係中國打你,係你印度要打人,扮印度有料過中國,怎知就成隻魚水係咁係白人來劏,阿莫迪,你蠢,都應有個限好喎!

看了YouTube 都有講,根本印度軍連自己面對中國空軍都感絕望,

對殲20可以在超音速航行中作戰,但陣風戰機這4代機根本連還7手之力都冇!強弱懸殊到咁,真係唔知印度仲打黎做乜?

看看呢邊印度亂浪費錢同外國貴價買舊野,再看這邊台灣又係花空庫房同美國接收退役軍備

做外國人的狗係咁慘了

二手貨當新貨買,差價入晒軍政界啦
之前連病毒試劑都可以貪一大筆,更何況戰機大單呢?~

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-3 08:15 PM 發表
真係有d忍唔住要笑了
好心就停戰啦,又唔係中國打你,係你印度要打人,扮印度有料過中國,怎知就成隻魚水係咁係白人來劏,阿莫迪,你蠢,都應有個限好喎! ...
印度班大佬一d都唔蠢,咁樣搞一搞又袋幾個億

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-3 08:05 PM 發表

有冇印度原文報導呀?? 由巴基斯坦報導?
我在第一樓所轉載的文章中,有一句:「據巴基斯坦的電視台Haqeeqat TV的報道..... 」

後來我在Youtube找到Haqeeqat電視台報導這事件的新聞:

[轉載]

Did India Buy Old and Used Rafale Aircraft From France Due to China

https://m.youtube.com/watch?v=V_dNmh5xuhw

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-3 09:47 PM 發表
二手貨當新貨買,差價入晒軍政界啦
之前連病毒試劑都可以貪一大筆,更何況戰機大單呢?~
照我在網上所看到的消息,印度有官員辯解,稱印度要求在七月下旬,最小要有五部陣風戰機到達印度,但法國說依製造廠生產速度,只能造到三至四部。印度再三堅持下,法國製造廠全力趕工,終於能造出五部戰機。只不過因為趕工問題,油漆及配件安裝做得未完善,所以出現油漆脫落,及有某些部件遺漏等問題。

而我在網上看到另一個版本的解釋,則是印度飛機師駕駛陣風戰機由法國返回印度之前,先在法國受訓練如何駕駛陣風戰機。影片中所看到陣風戰機油漆脫落,由於較早前做過非常之高強度訓練所引致。

但上述兩個解釋,我都不太信服。

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-3 09:49 PM 發表

印度班大佬一d都唔蠢,咁樣搞一搞又袋幾個億
民主自由喎, 一人一票喎,
咁就叫民主???自欺欺人囉

所以印度先咁失敗

印度在法國訓練用過

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-3 10:17 PM 發表

我在第一樓所轉載的文章中,有一句:「據巴基斯坦的電視台Haqeeqat TV的報道..... 」

後來我在Youtube找到Haqeeqat電視台報導這事件的新聞:

[轉載]

Did India Buy Old and Used Rafale Aircraft From France Due to China

https://m.youtube.com/wat ...
咪住先, 呢D新聞點解唔係官方公佈呀?? 直接向法國佬抗議啦, 上UTUBE?? 靠巴基斯坦報導?唔係嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]