• 瀏覽: 10,866
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 今天泛黃的神 於 2020-8-3 10:38 PM 發表

其實在落地前幾分鐘才開始反擊攔截,是否已經太遲了???導彈還不是在中國境內爆炸嗎
呢種做法唔係攔截,而係對發射核彈國家嘅報複性攻擊行動。所以係一拍兩散。

三國演義

冇核武就只能做uncle Sam 的狗狗

無無無!中國一窮二白,又落後,乜鬼都無。你估日本啊?有高達,大鐵人,三一萬能俠,通通都係大殺傷力武器。

沒有足夠力量保護自己的財富, 只會被人當肥羊。

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-3 04:54 PM 發表
日本媒體8月2日引述中國核戰略專家、火箭軍參謀部退休研究員楊承軍指,中國已掌握高端導彈防禦技術的關鍵,即可以在敵方發射的核導彈及核武器落地前的幾分鐘內探測到威脅,並以核武器來反擊的預警系統。

共同社稱,全球目前只有俄羅斯和美國擁有這種技術,倘若楊承軍所說的話屬實,則顯示中國已提升核戰鬥力並改變全球戰略平衡。他認為,日本和美國或不得不調整防衛政策。

楊承軍5月12日在中國雜誌《祖國》發表 ...
咁如果核潛水艇喺南海呢?加州外海中國潛水艇反擊?核子國家邊個會蠢到用核武?

無事既無事既

無實戰測試,講咩都可以!!

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-3 04:54 PM 發表
日本媒體8月2日引述中國核戰略專家、火箭軍參謀部退休研究員楊承軍指,中國已掌握高端導彈防禦技術的關鍵,即可以在敵方發射的核導彈及核武器落地前的幾分鐘內探測到威脅,並以核武器來反擊的預警系統。

共同社稱,全球目前只有俄羅斯和美國擁有這種技術,倘若楊承軍所說的話屬實,則顯示中國已提升核戰鬥力並改變全球戰略平衡。他認為,日本和美國或不得不調整防衛政策。

楊承軍5月12日在中國雜誌《祖國》發表 ...
大妓院御用軍事磚家

引用:
原帖由 乳露君瞻 於 2020-8-3 04:55 PM 發表
唔洗審,北斗衛星既另外一個功能,從太空反導。
太空反導係用衛星射激光,北斗衛星冇裝激光裝置

中國只可受美國射核彈, 唔可以反彈導???日本戰敗國黎咋, 嘈乜嘢?? 

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2020-8-4 09:07 AM 發表

太空反導係用衛星射激光,北斗衛星冇裝激光裝置
利用北斗系統既衛星網絡從太空鎖定目標然後從海陸空發射攔截武器得唔得啊?

引用:
原帖由 乳露君瞻 於 2020-8-8 02:25 PM 發表

利用北斗系統既衛星網絡從太空鎖定目標然後從海陸空發射攔截武器得唔得啊?
咁算唔算係星球大戰?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]