• 瀏覽: 2,878
  • 回覆: 32
現價打八折算啦,$10太低啦

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2020-8-3 05:08 PM 發表
英國人的管理太令人失望了,匯控應該認真考慮遷冊回香港,由香港人直接打理,完全放棄美國業務,減少歐洲業務,專注在亞洲和中國的業務。
佢仲想喺中國有業務!

滙豐兩面不是人,唔換管理層就死梗!

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-8-3 06:20 PM 發表
滙豐兩面不是人,唔換管理層就死梗!
換都無用……西人幫西人始終養唔熟

禁搞好大機會跌穿30蚊

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-3 06:25 PM 發表

冇息派, 炒極唔上, 不如諗諗 "年年易塌易" 刀仔鋸大樹, 搏荔枝鷹 "預用莊家股壇長毛" 出手托市, daytrade 9 仙托到10 仙都有 11% 噃.

聲明 : 本帖並不構成推銷, 任何股價有上有落, 有賺唔使多謝我, 餂咗咪瀨我. ...
要叫曱甴瞓低吸納了

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-8-3 07:16 PM 發表

根據師弟我多年研究/觀察/炒賣經驗所得, 香港情況越亂, "年年易塌易" 股價越高, 相對嚟講, 香港越安定, "年年易塌易" 股價傾向每下愈況. ching 會問, "咁你又叫我hau"年年易塌易", 原因有二, 1. 日日有無形之手做 "李靖" 2. 曾經有 "高人" 預計鄉講喺庚子夏秋之間必有動亂....

...
可惜現有“國安”神功護港再無呢隻歌仔唱

會瘋

匯控未來只有專注香港業務和亞洲。如果同國家關係未有improvements.在國內發展一定停頓不前

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-8-3 06:22 PM 發表

換都無用……西人幫西人始終養唔熟
王冬勝是西人?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]