• 瀏覽: 20,042
  • 回覆: 246
+25
告埋呢個啦,協助罪犯偷渡!

附件

007EpNlsly1gf0fwy7ooyj30hs0lw40c.jpg(87.97 KB)

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-8-3 03:57 PM 發表
13歲  小學雞
都係記者啦
有乜咁巴閉 ?
記協唔該出嚟講解一下!

香港幾連多記者,記協唔知係咪全部有記者証呢?

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-8-3 04:06 PM 發表
721都發生得啦,仲有乜好講吖

事實上,就算當場斷正都可以証據不足, 唔查咪無証據囉,
你比埋佢??點得呀,點知有無做過手腳~~~

最後使出,內地常用絕招,「不能排除」,
就真係乜都推到,但呢招只可政府用,
正常人用就野蠻+低能架啦,呢D野係官方絕招

不能排除0.000001鬼上身機會,
但又可以排除機會大到99.99%既可能性
呢招一出,即秒殺,推 ...
食藥啦喂

引用:
原帖由 4player 於 2020-8-3 05:01 PM 發表

記協唔該出嚟講解一下!
13歲 小學雞
完全符合
做記者要求  

哦,要登記正式會員先致有記者証,有無人幫手去勞工處舉報有媒體非法僱用「童工」。仲有果張記者係吾係記協發既。

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-8-3 03:57 PM 發表
13歲  小學雞
都係記者啦
有乜咁巴閉 ?
~引述~
而根據記協會章,要獲得「正式會員」資格,[必須以新聞工作為主要收入來源],即受僱於本港傳媒或在港從事傳媒工作,或[從事職前和在職新聞工作訓練]等,有關申請亦經過協會[嚴格審核]。

~總結~
佢地真係自打咀巴!
咁個靚仔要告埋啦!

傻西,員會証當妓者証洗…

麻煩叫班"記協" 去仆街冚家剷吧...

引用:
原帖由 wantatogo 於 2020-8-3 05:05 PM 發表

~引述~
而根據記協會章,要獲得「正式會員」資格,[必須以新聞工作為主要收入來源],即受僱於本港傳媒或在港從事傳媒工作,或[從事職前和在職新聞工作訓練]等,有關申請亦經過協會[嚴格審核]。

~總結~
佢地真係自打咀巴!
咁個靚仔要告埋啦! ...
等個靚仔篤灰,又要食花生。

講笑你當堅料係甘追, 
正如一哥之前講笑睇成龍做警察, 一班傻西又一樣係日夜打飛機.

引用:
原帖由 ccqbbs. 於 2020-8-3 04:58 PM 發表

係香港, 自己話係自由身記者, 投搞嗰隻, 自己整証都無犯法
記協無話自己整證唔得,只係唔好用記協個名啫,未交會費唔用得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]