• 瀏覽: 19,991
  • 回覆: 246
+25
記協收皮啦

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-3 03:54 PM 發表
香港記者協會表示,今年5月16日主動報案,舉報有人在名為「李力持」的Facebook專頁,上載記協記者證樣本,並留言「邊位想做記者可以自己DIY」,涉嫌教唆他人偽造記協記者證。經兩個多月後,記協指,接獲警方來信,表示認為證據不足以支持對任何人作出起訴,因此不會採取檢控行動。記協表示,正研究跟進行動,並會向警方查詢調查詳情,包括證據如何不足及是否已結案。

記協早前指出,有人在名為「李力持」的F ...
記者有無規管記者證呀?? 無丫嘛....
咁李生叫人自己設計咩記者證都得架啦...
陣間會唔會比人篤灰踢爆記拹佢地都叫人自制記者證...

全世界香港地最多記者

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-3 04:04 PM 發表
12歲記者都係記協正式會員
有從事職前和在職新聞工作訓練
12歲記者咁既年紀已經打工養家,厲害。

又係嘅,攞張 ID 50蚊入會,再拎 20 蚊買件黃背心就係記者喇
仲駛乜扮記者?

一年黎有咁多持假記者證及冒充記者嘅事發生都唔出聲嘅

支持李生,勇於對付黃屍曱甴,藉得欽敬

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-8-3 04:32 PM 發表
邊使人教,網上下載就得啦
相信最主要係因為無俾錢記協啫!
要做記協俱樂部會員唔該交會費。

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-8-3 04:54 PM 發表
又係嘅,攞張 ID 50蚊入會,再拎 20 蚊買件黃背心就係記者喇
仲駛乜扮記者?
係香港, 自己話係自由身記者, 投搞嗰隻, 自己整証都無犯法

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-8-3 04:06 PM 發表
721都發生得啦,仲有乜好講吖

事實上,就算當場斷正都可以証據不足, 唔查咪無証據囉,
你比埋佢??點得呀,點知有無做過手腳~~~

最後使出,內地常用絕招,「不能排除」,
就真係乜都推到,但呢招只可政府用,
正常人用就野蠻+低能架啦,呢D野係官方絕招

不能排除0.000001鬼上身機會,
但又可以排除機會大到99.99%既可能性
呢招一出,即秒殺,推 ...
唔知以為721死咗成千人?還是個大肚婆流產?講咁L耐,好L嚴重咩,呢d野港英政府時期已經有架啦,唔係你地好想要架咩?仲on99走去申請BNO

記協本身就系黑記人渣敗類!

引用:
香港記者協會表示,今年5月16日主動報案,舉報有人在名為「李力持」的Facebook專頁,上載記協記者證樣本,並留言「邊位想做記者可以自己DIY」,涉嫌教唆他人偽造記協記者證。經兩個多月後,記協指,接獲警方來信,表示認為證據不足以支持對任何人作出起訴,因此不會採取檢控行動。記協表示,正研究跟進行動,並會向警方查詢調查詳情,包括證據如何不足及是否已結案。

死黑記

引用:

記協想滅聲啫,比李先生踢爆佢地就玩誣捏啫,都係嗰句啦,有第4權就大尻曬啦

十三歲記者有齊記協所講資格及訓練嗎?

妓協出嚟俾人笑呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]