• 瀏覽: 15,834
  • 回覆: 239
+11
為咗錢,可以咁無骨氣。

引用:
原帖由 chowcn 於 2020-8-3 03:20 PM 發表
為左10萬一個月豪無底線,黃絲情何以堪!
連津貼20幾萬

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-3 03:10 PM 發表
【Now新聞台】被選舉主任裁定提名無效的公民黨黨魁楊岳橋認為,即使由被取消資格的現任議員延任一年,亦不會引起矛盾,民主黨主席胡志偉亦指,若民主派在議會中已屬少數,不應被篩選過才再能延任。

【Now新聞台】被選舉主任裁定提名無效的公民黨黨魁楊岳橋認為,即 ...
呢個賤種完全係躝癱垃圾曱甴冇天裝
祝佢長病百歲

引用:
原帖由 pugbb 於 2020-8-3 03:10 PM 發表
【Now新聞台】被選舉主任裁定提名無效的公民黨黨魁楊岳橋認為,即使由被取消資格的現任議員延任一年,亦不會引起矛盾,民主黨主席胡志偉亦指,若民主派在議會中已屬少數,不應被篩選過才再能延任。

【Now新聞台】被選舉主任裁定提名無效的公民黨黨魁楊岳橋認為,即 ...
呢件仔係好叻!可惜站錯邊!

為左有糧支可以放棄所謂良知,曱甴黃屍點睇🤣

最重要是看被DQ的理由有沒有關係到現任議員的資格。如果有關係,不獲延任時合理的。

你班狗公黨冇D骨氣

突然擁護基本法

佢都自家難保!😂

幾時變委任制 🤭🤭

有奶便是娘

引用:
原帖由 chowcn 於 2020-8-3 03:20 PM 發表
為左10萬一個月豪無底線,黃絲情何以堪!
唔好再話10萬一個月咁少,講少咗10倍

你睇即使4年前2016年時,當時嘅議員薪津冇而家咁多,但當時只係做咗一兩個月立法會議員嘅游蕙楨、梁頌恆,被DQ後,各被追討薪津190萬之多

可見立法會議員嘅11萬底薪,只係佔出糧實得數目嘅一成都冇,任報嘅津貼先至係大數,可以去盡到每個月超過100萬

引用:

叫條PK仔人生更精彩去食屎啦。

除左恭喜楊岳橋已完我都唔知可以講咩喇!

引用:

食屎狗 去坐下監先啦
人生更精彩 推咁多人仔女去死
你同戴妖一樣
含家橙 生生代代都有報應!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]