• 瀏覽: 13,979
  • 回覆: 153
引用:
原帖由 andy94 於 2020-8-3 03:19 PM 發表

已幫,伊朗就係咁試彈成功,美帝以為屏閉當區GPS就可讓伊出醜,事後才如夢初醒
令到老美真出醜,真係好嘢 !

熱賣及精選
引用:
原帖由 01faifaifai 於 2020-8-3 07:11 PM 發表

https://www.qxwz.com/

我都試過,有28粒

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-8-3 19:00 發表

你手機的地圖軟件會自動選擇最強信號
thanks

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-8-3 18:13 發表

手機會自動選擇,唔使特別揀,除非你部機唔支援北斗
謝謝,我用小米的,應該有的

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-3 01:20 PM 發表

【文匯網訊】大公文匯全媒體報道:國新辦今日(3日)舉行發布會,介紹北斗三號全球衞星導航系統。中國衛星導航系統管理辦公室主任、北斗系統新聞發言人冉承其指,北斗三號具備導航定位及通訊傳輸兩大功能,可以提供定位導航授時、全球短報文通信、區域短報文通信、國際搜救、星基、地基增強、精密單點定位等服務,在最近一星期的測試中,全球定位精確度均值2.34米、測速精度優於每秒0.2米、授時精度優於20納秒,區域通信 ...
北斗始未來由自銀河號羞辱,全線開通後中美搏奕只會打口水/經貿或代理人之戰,因為最機本中國所有導彈都會用北斗定航不用怕美國再關GPS了。

點樣用到北斗嘅定位?
自動嘅?定要手動設定架?

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2020-8-3 01:33 PM 發表

https://baijiahao.baidu.com/s?id=1673977160497384238&wfr=spider&for=pc
8月3日上午10點,國務院新聞辦公室舉行新聞發布會,邀請中國衛星導航系統管理辦公室主任、北斗衛星導航系統新聞發言人冉承其等介紹北斗三號全球衛星導航系統建成開通有關情況。
發布會上,冉承其表示,北斗三號全球衛星導航系統的正式開通,標誌着北斗“三 ...
尾角係咪所有收到北斗訊號嘅手機都唔可以喺尾角用?

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-3 01:24 PM 發表

GSP一代
美狗人,你好!

好似蘋果唔支持?

Support

對黃屍暴徒,殺無赦

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-8-3 01:26 PM 發表

要提防佢老美用太空垃圾襲擊我國通訊衛星,吊佢老美嘅太空作戰計畫唔係假的。
中國已有攻擊敵方衛星能力

引用:
原帖由 十二月初十 於 2020-8-3 07:07 PM 發表

如果蟥屍曱甴用北斗會不得好「使」
用咗又話人攞佢資料

引用:
原帖由 markodick 於 2020-8-3 01:32 PM 發表

可惜芯片同半導體都要靠別國供應!比人揸住個spring pocket!
呢個世界冇一個國家可以生產全部自用的東西。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2020-8-3 03:10 PM 發表

如果係手機有北斗有gps同glonass...我點先可以用北斗呢?
邊個信號強就接邊個,除非有一個死線,就會接另外一個。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]