• 瀏覽: 34,582
  • 回覆: 145
+6
不完美,但可接受,要繼續DQ!

👏🏻   DQ晒就最好  唔想再聽到佢日日嘈 好煩好討厭

我發覺有D人唔睇哂內文就亂咁留言,睇清楚啦,話呢五個仲有機會選呀

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-8-3 12:32 PM 發表
政府上周四(7月30日)公布DQ12名立法會換屆選舉參選人,翌日隨即宣布押後選舉一年,最終未有其他參選人再遭選舉主任「落刀」。據了解,原來其他「倖存」的民主派參選人中,社民連岑子杰、民主黨許智峯、新界西朱凱廸、人民力量陳志全和前大專學界國際事務代表團發言人張崑陽,本來亦很大機會被DQ,只因選舉主任未下最終決定,港府已宣布押後選舉,才避過正式落閘。消息指,各人被DQ的原因,亦屬政府上周四發稿提及的五 ...
雖然唔可以得建制派係立法會,
但係民主黨自己攞來,
以前長毛年代,
唔搞港獨,
阿爺都係當佢三位做馬騮戲。

引用:
原帖由 tobemarkmartin 於 2020-8-3 02:25 PM 發表
這四隻騎呢怪一定要DQ, 他們當立法局是遊樂場, 根本不是為香港市民着想, 只會為自己的$$$途着想
有冇人可以話我知點解鄭蟲泰帶住曱甴破壞立法會都可以冇事 ? 新聞仲要有片睇住好清楚 ! 點解會冇人追究佢 ?!

搞亂HK的份子,仲吾DQ?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2020-8-3 01:30 PM 發表
許智峯應該坐監

天網恢恢,後果自負
泛暴妖獸,遲早要還

恭喜晒

引用:
原帖由 royrac 於 2020-8-3 01:58 PM 發表
許智峯認為,政治紅線隨時改變,民主派位置被動,還是應該做好份內事,同時不要讓港府有明顯的藉口對付他們,應「be water」地應對。

Be water? 即係想潛藏你搞港獨或引入外國勢力既事實啦, 單係尼句已經可以DQ你, 正on9仔. ...
2016 班人咪be water

扮左膠去配合和諧狗想奪權

我心目中的議員是要為香港做事實事的議員,不是尻吹的垃圾癈柴議員

點解唔DQ哂佢

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-8-3 12:33 PM 發表

齊鼓掌
一舉消滅黒犯民才鼓掌👏

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2020-8-3 01:51 PM 發表
不如DQ埋班區已完
贊成,所有蚣民黨嘅都有out

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]