• 瀏覽: 21,564
  • 回覆: 149
+16
捐血就捐血
擺埋啲似非而是嘅政治宣傳
上次單嘢事後既無好好交待,亦無處罰跟進
對唔住,唔會捐

引用:
原帖由 怒風 於 2020-8-3 03:17 PM 發表
叫人捐血關國際人道法咩事呢???
係揾借口影射吧!

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-8-3 12:01 PM 發表
【豆龍八部】
慕容菜為咗挑起紅豆與綠豆嘅糾紛,故意假傳消息,話有大批紅豆要攻擊綠豆寺,奪取綠豆寺武功秘籍。綠豆得悉後,就去埋伏紅豆…...

#國際人道法(IHL):係一系列基於人道理由、限制作戰方法同手段嘅規則,特別針對因國際性或非國際性武裝衝突引發嘅人道問題。

雖然國際人道法只適用於武裝衝突,但我哋相信其 #人道精神 適用於任何情況,以保護人嘅生命及尊嚴。

11 ...
黃十字會想進一步想自殺嗎?

杯葛黃十字會!
絕不捐血!
絕不捐錢!

拒絕捐血

一定唔會再支持"黃十字會"了...

引用:
原帖由 怒風 於 2020-8-3 03:17 PM 發表
叫人捐血關國際人道法咩事呢???
其實個四格我都睇唔明想表達咩人權...
不如話. 我睇完覺得係班黑暴無差別私了所有人. 警察到場前就散水....

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 bizet 於 2020-8-3 12:42 PM 發表

無問題, 已有黑警務處, 有紅教育局, 紅國安, 紅律政署, 紅到黑曬海關....  乜野茅招都有..
黃十字 紅十字 無得鬥. 仲嘈乜呢.
要不是有人勾結外國勢力去想奪取香港管治權, 香港點伯變成而家咁樣?!

你問心, 你們是否如我所說?!

此生不踏入紅十字會半步

用漫畫表達,唔直接講,好無誠意

黃色經濟圈咪搞掂囉?唔得咩?

引用:
原帖由 hk_mask 於 2020-8-3 12:07 PM 發表
紅十字會無得救!😖
.

可以用附件衫,強迫與中國紅十字會合併.....

.

有可能黃十字班人想少啲人去做少啲嘢

其實班黃十字膠層知唔知普通人係怕左佢地班黃職工,有乜唔順就搵班捐血者敎飛,大佬,自己條命嚟嫁

宣傳片要簡單清晰易明. 我睇完都唔知噏乜, 就算睇埋解釋都仍然係莫名其妙. 只覺得那句有殺錯冇放過好有問題,  黃十字會搞呢啲宣傳百分百係攬炒精神.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]