• 瀏覽: 41,063
  • 回覆: 218
+8
引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-8-3 12:39 PM 發表

唔係喎,禁堂食唔代表宵禁。
甚至有市長是罵市民,自己都已經沒工作,做乜無啦啦周圍走,無啦啦好和鄰居fd周圍活動,平時唔運動,突然玩運動,還要不帶口罩。。。

明唔明現在有疫症蔓延,明唔明不應該互相接觸,不搞什麼抗疫活動,最好只是待在家中,就係最好抗疫。

絕對服從押后吾通想大爆發呀傻一Hi

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-8-3 12:29 PM 發表
三部曲:先吹風,跟住眾籌,最後打官司。無論輸贏,律師費都要俾足,反正搵條公屋市民,用法援來打,完全無成本
輸了,政府訟費由條公屋市民比,無錢便破産。。。。律師費依舊袋袋平安🤑🤑🤑

引用:
原帖由 safmarine999 於 2020-8-3 12:31 PM 發表

為了你大律師公會所說政府的法理及證據基礎薄弱,未有提供醫學專家意見。而要香港近400萬人冒著受感染的風險去投票, 其實大律師公會都相當無良
其實醫學專家都已明確提出不要聚集人群, 而亦沒有人可擔保排隊時每人一定可以有1.5M的距離, 其實對一般市民都傾向押後選舉 ...
班律師要自已乃野,才知人命 > 賺律師費🤭

冇人唔會唔否認,此婆娘乃赤裸祼地干擾行政獨立性

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-3 11:40 AM 發表
政府因應疫情押後立法會選舉一年。大律師公會副主席葉巧琦認為,政府的法理及證據基礎薄弱,未有提供醫學專家意見。她認為政府繞過基本法,提請人大常...

身為大律師,若有異義,何不自行司法復核,在法院上推返777決定。

難道 ...
草營人命呀?宜家日日死幾件呀!

輸咗唔服氣,係要打擊你班亂港分子

沒有暴動就沒有暴徒比收入,急到跳牆了

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-3 01:02 PM 發表

草營人命呀?宜家日日死幾件呀!
律師費🤑🤑🤑🤑🤑

引用:
原帖由 tipp-ex 於 2020-8-3 01:05 PM 發表
沒有暴動就沒有暴徒比收入,急到跳牆了
抗爭暴動産業鍊

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-3 11:40 發表
政府因應疫情押後立法會選舉一年。大律師公會副主席葉巧琦認為,政府的法理及證據基礎薄弱,未有提供醫學專家意見。她認為政府繞過基本法,提請人大常...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200803/_2020080310201887109.jpg

身為大律師,若有異義,何不自行司法復核,在法院上推返777決定。

難道 ...
眾籌是常識吧!

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-3 12:02 PM 發表
取消劉華演唱會
取消書展
取消動漫節
取消法庭聆訊
取消政府部門工作
取消堂食
取消之前限聚令人數
取消立法局議員參選資格
法理及證據基礎是否薄弱 ...
以上問題都要大律師公會一一解釋,是不是

引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2020-8-3 01:14 PM 發表

以上問題都要大律師公會一一解釋,是不是

依家遇到咩事 眾籌行先

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-3 11:40 AM 發表

難道 ...
疫情⋯⋯d専家都控制唔到
大律師有冇方法控制到?
製造一個安全嘅環境比市民投票

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]