• 瀏覽: 1,696
  • 回覆: 15
估計美帝將派極高級官員出席李登輝喪禮

到時中共唔知點應對好。
循例用口? 只會顯得軟弱邀請美帝再進一步。
作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了。

李登輝己沒什麼影響力,只是激將法,低調處理便可

唔知點解臺灣對呢個二戰戰犯家族成員,並且以自己兄長為日本效力殺戮戰場為榮嘅人咁在意。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-8-3 10:56 AM 發表

到時中共唔知點應對好。
作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了。 ...
睇下小池百合子出唔出席先啦?

點解唔派埋肥蓬落去陪佢嘅?咁就最大誠意啦

邊個去都冇乜關係 ,蓬佩奧夠去見我哋香港一個叛國罪犯羅冠聰, 又如何? 除咗畀黃狗打下飛機之外,實際影響係乜?

派米奇老鼠去

黃人真可憐,咁都可以打非G,下下要睇你主人做乜,好似一隻搖尾乞憐既哈巴久

引用:
原帖由 paoon 於 2020-8-3 10:56 AM 發表

到時中共唔知點應對好。
看你高興的,
早就知道李登輝是你的精神爸爸,
你爸爸去世,你怎么沒去台灣奔喪?

點解特朗普唔自己去, 冇D誠意.

引用:

到時中共唔知點應對好。
點止美帝,全世界高級領導都會爭相出席,臺灣肺炎疫情控製全靠閉關,
到時肺炎大國加全世界高官雲集.....  
如冇估錯喪禮過后臺灣疫情必定超大爆發,岩理潺死得其時👍👍👍

引用:
估計美帝將派極高級官員出席李登輝喪禮到時中共唔知點應對好。循例用口? 只會顯得軟弱邀請美帝再進一步。作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了 ...
冇乜野可以反制,循例鬧衰佢完事

國際關係在乎門當戶對,李登輝是什麼人物?日本皇民,國民黨主席,中華民國總統,以美國的身份,派高級現任官員代表美國出席非邦交國的前領導,真係國格盡失,亦不合國際慣例,侵侵可執定包袱。

就算換成新加玻國父,美國只派前總統,前官員,及當時大使。李登輝相比之下又低一級~

美國派人過去播毒?

白宮已經有好多單

到時全台灣政界齊齊攬炒就搞笑了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]