• 瀏覽: 1,268
  • 回覆: 15
估計美帝將派極高級官員出席李登輝喪禮

到時中共唔知點應對好。
循例用口? 只會顯得軟弱邀請美帝再進一步。
作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了。

李登輝己沒什麼影響力,只是激將法,低調處理便可

回覆 引用 TOP

唔知點解臺灣對呢個二戰戰犯家族成員,並且以自己兄長為日本效力殺戮戰場為榮嘅人咁在意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paoon 於 2020-8-3 10:56 AM 發表

到時中共唔知點應對好。
作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了。 ...
睇下小池百合子出唔出席先啦?

回覆 引用 TOP

點解唔派埋肥蓬落去陪佢嘅?咁就最大誠意啦

回覆 引用 TOP

中央可以送一個特大花牌, 上面寫:
日本之光

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.

回覆 引用 TOP

邊個去都冇乜關係 ,蓬佩奧夠去見我哋香港一個叛國罪犯羅冠聰, 又如何? 除咗畀黃狗打下飛機之外,實際影響係乜?

回覆 引用 TOP

派米奇老鼠去

回覆 引用 TOP

黃人真可憐,咁都可以打非G,下下要睇你主人做乜,好似一隻搖尾乞憐既哈巴久

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 paoon 於 2020-8-3 10:56 AM 發表

到時中共唔知點應對好。
看你高興的,
早就知道李登輝是你的精神爸爸,
你爸爸去世,你怎麼沒去台灣奔喪?

回覆 引用 TOP

點解特朗普唔自己去, 冇D誠意.

回覆 引用 TOP

引用:

到時中共唔知點應對好。
點止美帝,全世界高級領導都會爭相出席,臺灣肺炎疫情控製全靠閉關,
到時肺炎大國加全世界高官雲集.....  
如冇估錯喪禮過后臺灣疫情必定超大爆發,岩理潺死得其時👍👍👍

回覆 引用 TOP

引用:

估計美帝將派極高級官員出席李登輝喪禮到時中共唔知點應對好。循例用口? 只會顯得軟弱邀請美帝再進一步。作出反制? 而家係人地想同你斷交,你反制便中計了 ...
冇乜野可以反制,循例鬧衰佢完事

回覆 引用 TOP

國際關係在乎門當戶對,李登輝是什麼人物?日本皇民,國民黨主席,中華民國總統,以美國的身份,派高級現任官員代表美國出席非邦交國的前領導,真係國格盡失,亦不合國際慣例,侵侵可執定包袱。

就算換成新加玻國父,美國只派前總統,前官員,及當時大使。李登輝相比之下又低一級~

回覆 引用 TOP

美國派人過去播毒?

白宮已經有好多單

到時全台灣政界齊齊攬炒就搞笑了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]