• 瀏覽: 47,115
  • 回覆: 224
  • 追帖: 1
熱賣及精選
做生意邊有包賺架

唔係屌曱甴就屈鳩香港全民畜牲扮激憤愛國,一句到尾想咒鳩吾埠咪圍圈 blue me 囉

真本地出生土生土長愛港吾埠人乜野抗疫招數只要對香港有益處都會做,政治目的利用香港扮批鬥曱甴、實質只求煽動抽香港水;邊度威威香港西西冇撚用架!夜行人吹蕭咩!你班友好撚低手啊真係

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-3 12:14 PM 發表

唔封關

仲要繼續有人免檢疫周街走

武漢肺炎疫情點會完
封左關,曱甴通街走,有用咩?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-3 11:56 AM 發表

#14 and #16 重點唔係怕畀人吊,係香港點先可以做到封城禁足
你教下我,全港人士禁足在家,你啲食物和日用品點安排?警察醫護的食物,衣物,上下班,居住………點安排? ...
分時段出去買,每戶每人出一次,再唔係就上網訂

緊急人員上下班,大把巴士旅巴無人坐,可用

估唔到香港連內地一個城市都不如,確係唔惦。澳洲都六星期宵禁啦

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-8-3 12:17 PM 發表

問題就係封關既話,從外地輸入既食材日用品會點呢
如果你話貨運人員唔會受檢疫影響既
咁同而家之前個班免疫人士有乜野分別呢
同d智障曱甴解釋佢都唔明,留番啖氣好過啦!

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-8-3 12:25 PM 發表

估唔到香港連內地一個城市都不如,確係唔惦。澳洲都六星期宵禁啦 ...
咁你答我……
邊個賣嘢畀你?
賣嘢畀你的人點出入?
你買的貨邊個做物流?
你用完嘅嘢邊個倒垃圾?

再發展落去仲有好多人㗎………

武漢成功,因為只係全國一個城市,周圍省市派人入城幫手

黃話要攪黃色 共榮圈
要攪死對方時,
冇想過上天其實好公平,
一個病毒,兩面都冇人贏,
死唔死得就睇你平時點對人

引用:
原帖由 男E 於 2020-8-3 09:45 AM 發表

銅鑼灣大部分餐廳午市只有數枱客人,僅有幾間食肆有人排隊買外賣。茶餐廳經理莫小姐表示,昨日是疫情爆發以來,生意最差的一個周日,反而平日有上班族買外賣,生意稍好,但只有數千元生意,未能拉上補下。她續指,雖然政府已經取消全日禁堂食,但禁聚令亦使生意下跌不少。莫小姐建議政府推行「禁足令」,盡快解決疫情,生意才會好轉,直言「長痛不如短痛」。

生意大減  食肆被迫炒人

至於旺角西洋 ...
多謝黑犯民、曱甴

我贊成禁足令

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-3 12:29 PM 發表

咁你答我……
邊個賣嘢畀你?
賣嘢畀你的人點出入?
你買的貨邊個做物流?
你用完嘅嘢邊個倒垃圾?

再發展落去仲有好多人㗎………

武漢成功,因為只係全國一個城市,周圍省市派人入城幫手 ...
佢地從來唔諗實行,只叫口號,做唔到就鬧,非常簡單

的老闆唔好怨政府,要怨就怨的死黃狗曱甴7.1同攪埋的仆街初選聚集大播菌,原先已廿多日本地零感染,7月中就來個全港大爆發,多謝的曱甴啦!

死曱甴攬炒成功

引用:
原帖由 FairyKingPrawn 於 2020-8-3 12:34 PM 發表

我贊成禁足令
請睇 #14, 16, 52
睇完答我

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-8-3 12:25 PM 發表

估唔到香港連內地一個城市都不如,確係唔惦。澳洲都六星期宵禁啦 ...
其實係香港好難做到
邊個係屋苑門口做每戶每人出一次登記
其次,香港人會識得自律咩
之前沙灘都封晒,一樣咁多人擒爛走入去
禁聚令都有,一樣有人係公園比人發告票

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]