• 瀏覽: 47,810
  • 回覆: 224
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 aded 於 2020-8-3 11:15 AM 發表
支持武漢式嚴格封城十四天,但又有多少人受得了?
內地做唔難,一聲令下,全國去幫一個城市,調動市外人手和物資,送飯送物資到家。香港?內地派人嚟做檢測都畀人吊

九龍商埸食銉冇位坐喎

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-8-3 11:29 AM 發表

一早應該禁足令,禁堂食呢啲真係傻既先諗得出
禁足?你係屋企食香?

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-3 11:48 AM 發表

禁足?你係屋企食香?
你既意思係武漢既人全部食香?

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-8-3 11:50 AM 發表

你既意思係武漢既人全部食香?
自己睇… #14 和 #16

引用:
原帖由 montejo 於 2020-8-3 11:51 AM 發表

自己睇… #14 和 #16
咁咪食香囉。政府廢真係有個譜,治亂世用重典,怕乜人鬧

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-8-3 11:53 AM 發表

咁咪食香囉。政府廢真係有個譜,治亂世用重典,怕乜人鬧
#14 and #16 重點唔係怕畀人吊,係香港點先可以做到封城禁足
你教下我,全港人士禁足在家,你啲食物和日用品點安排?警察醫護的食物,衣物,上下班,居住………點安排?

九唔搭八一個禁堂食,D19香港自私鬼乜都嗡得出,禁足反都似

到要實施禁足令時,刁民咪又係嘈到拆天,係傳媒同刁民合力阻礙香港所有政策,唔好嘅要阻,對香港好嘅更加多兩錢肉緊去阻撓
大家齊齊等運到算把啦

吊爆你 本來夜晚唔比堂食 你地班成曱甴又話病毒🦠會有時間限制咩 咁又聽你話 咪全日禁堂食 禁𨶙左又話 好𨶙慘 依家大家都人心惶惶 唔出街 你仲講𨶙埋啲悔氣說話 禁足令 吊你老母 實行左你老母又吊 仆你個臭街

最好先封關14日,以後入境香港統一自費隔離14日,除非有一日健康測試陰性報告

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-8-3 11:05 AM 發表

點解唔封關
唔使啦,已經有封關效果

【洛杉磯直擊】玩殘回港旅客 僅三人准上機 乘客斥「港府欺人太甚」
https://hk.appledaily.com/international/20200801/SRHCKL4LD3IJJJOS4BWKFSZK3E/

禁足令問咗黑心黑醫護未?唔係佢一個餐廳經理可以講贏黑暴集團

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]