• 瀏覽: 135,363
  • 回覆: 5
  • 追帖: 4
+29
引用:
原帖由 Cire 於 2020-8-3 08:39 AM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普決定封殺TikTok的消息一出,在美國的一眾用家紛紛表達不滿,有人更加發起拯救TikTok行動。

類似招數好似上年香港都見過,政府做乜都比人 dislike. 😂

新聞來源連結:
http://news.now.com/home/international/player?newsId=400278&refer=Share ...
美國打壓華為,
華為由一間不知名嘅公司搞全世界都識。

家陣又輪到為TIKTOK免費宣傳。

引用:
原帖由 bnqmaksir1 於 2020-8-3 09:29 AM 發表

美國人民都喜歡用華為手機及玩Tik Tok
講真,問心個句啦,

係佢老美打壓華為之前

有幾多人識華為?聽過華為呀?

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2020-8-3 10:21 AM 發表

以前對華為產品冇信心, 但見老尾咁緊張, 咪買部手機試下, 點知又幾正, 不過真系貴咗啲.
就算貴都平過iphone。

之前已有科技人講左,有晒國際專業測試報告,華為技術確實已超越iphone。

只係啲人偏見唔信。

引用:
原帖由 abrahamlai2014 於 2020-8-3 11:26 AM 發表

咁你又真係好唔留意世事喎,華為呢十年八載一直係網絡設備前三嘅巨頭,手機只係副業
前三巨頭?
巨極呀,冇佢老美宣傳,係港人心目中咪又係大陸野,山寨野。

係港人心目中,大陸抄人野就叫山寨
港人抄人野就叫二次創作

引用:
原帖由 四大軍區 於 2020-8-3 01:04 PM 發表

你吾識因為你系井蛙!歐洲人好多已放棄蘋果三星轉華為
我唔識又點會知港人抄襲係叫2次創作呀?

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2020-8-3 11:15 AM 發表

咁係你以前成日坐係井底啫⋯⋯
都唔係架,我係最早發掘到港人嘅雙重標準優勢㗎。
賣假野利潤豐厚。

由港人入口商由大陸入口假野出售謀利,一但被發現就賴大陸。

所以港人只會吊大陸造假野,唔會吊港人入口商。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]