• 瀏覽: 135,470
  • 回覆: 513
  • 追帖: 4
+29
打壓中國企業,唔俾營運,然後收購! 同賊仔冇乜分別!

美式民主自由喔除咗買國債用美金之外全部都危害美國國家安全

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-8-3 09:56 AM 發表
打壓中國企業,唔俾營運,然後收購! 同賊仔冇乜分別!
唔係賊仔,係黑社會。

引用:
原帖由 野性筍盤 於 2020-8-3 09:28 AM 發表

邊有停過,出埋軍人啦,只係刪晒youtube嘅片唔比播,只有Tim tok嘅片流咗出去先至知,所以依家咪禁埋囉,呢d 算唔算封閉呀?
情況的確如此,在滅聲!

朋友的敵人就是敵人 講完

吵著我發夢

引用:
原帖由 Cire 於 2020-8-3 08:39 AM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普決定封殺TikTok的消息一出,在美國的一眾用家紛紛表達不滿,有人更加發起拯救TikTok行動。

類似招數好似上年香港都見過,政府做乜都比人 dislike. 😂

新聞來源連結:
http://news.now.com/home/interna ... 278&refer=Share ...
呢單嘢最白痴係,你美國政府以為咁係打壓中資企業同中國政府,點知打着自己人,呢個TikTok(美洲版),由投資者到管理層都係美國佬

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-3 09:53 AM 發表

後來白人都係靠<搶>
美洲大陸
澳洲大陸
非洲黑奴
亞洲殖民地
資源掠奪
金融掠奪
英美都是匪國

引用:
原帖由 gogocad 於 2020-8-3 09:48 AM 發表

華為以前雖然厲害,但俾人印象中只係做一間細細嘅大陸手機生產商,殊不知營業額係騰訊同阿里總和,經美國打壓全世界都知道華為競爭力有幾強
美國佬咁驚華為,一定知道佢威脅佢啦

引用:
原帖由 雨中巨額鞋抽 於 2020-8-3 09:57 AM 發表
美式民主自由喔除咗買國債用美金之外全部都危害美國國家安全
就黎買左美國國債都可以唔認數,話你係不友善國家。

老美

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-8-3 10:01 AM 發表

就黎買左美國國債都可以唔認數,話你係不友善國家。
美國就係無賴國家

引用:
原帖由 莫小問 於 2020-8-3 10:00 AM 發表

美國佬咁驚華為,一定知道佢威脅佢啦
唔單只華為,美國直情好驚我地中國

黃屍全部死全家

大統領擺明逢中國產品, 人物, 都含有敵視眼光, 視中國為最大敵人打壓,以美國為先, 在歐美國家發出仇華政策, 還想組新八國聯軍, 像清朝那般去攻打中國, 美國白人想統治世界, 像華為, 斗音之類迫害, 還說自由民主, 只有走狗漢奸附從.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]