• 瀏覽: 135,477
  • 回覆: 513
  • 追帖: 4
+29
唔駛擔心MS會收購到時大家開心使用
唔駛擔心比支那偷資料

引用:
原帖由 Cire 於 2020-8-3 08:39 AM 發表
【Now新聞台】美國總統特朗普決定封殺TikTok的消息一出,在美國的一眾用家紛紛表達不滿,有人更加發起拯救TikTok行動。

類似招數好似上年香港都見過,政府做乜都比人 dislike. 😂

新聞來源連結:
http://news.now.com/home/international/player?newsId=400278&refer=Share ...
美國人民推翻傻侵政府

等拜登出手封埋一份之後,特朗普就會出手打倒自己同埋拜登,咁就撈到三千萬選票

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-3 09:14 AM 發表

民主黨班蛋散都話封佢而家嘅美國政府根本就係要搶咗你個企業
依招某強國經常用

tiktok係老尾係好平民代玩意,希望民主力量再強大起來!

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-3 09:17 AM 發表
美國人自由嗎?
美國人冇自由的,連想唔想食子彈都冇自由。

引用:
原帖由 healchu 於 2020-8-3 09:17 AM 發表
會唔會又引發暴動。。
邊有停過,出埋軍人啦,只係刪晒youtube嘅片唔比播,只有Tim tok嘅片流咗出去先至知,所以依家咪禁埋囉,呢d 算唔算封閉呀?

引用:
原帖由 disclaimer18 於 2020-8-3 09:23 AM 發表

美國打壓華為,
華為由一間不知名嘅公司搞全世界都識。

家陣又輪到為TIKTOK免費宣傳。
美國人民都喜歡用華為手機及玩Tik Tok

引用:
原帖由 國指 於 2020-8-3 09:24 AM 發表
唔駛擔心MS會收購到時大家開心使用
唔駛擔心比支那偷資料
MS 都係反特朗普, 已經叫停

開放互聯網市場!

引用:
原帖由 野性筍盤 於 2020-8-3 09:28 AM 發表

邊有停過,出埋軍人啦,只係刪晒youtube嘅片唔比播,只有Tim tok嘅片流咗出去先至知,所以依家咪禁埋囉,呢d 算唔算封閉呀?
侵侵吾通同你講呢d片違反國安法 所以要禁個平台

好多美國人靠抖音賺錢, 而家搞佢地生存工具喎

都話TIKTOK 有機會威脅uTube.

引用:
原帖由 lovecpc 於 2020-8-3 09:23 AM 發表

同意

是時候反制老美
禁制他們的谷歌,面書,維基,推特,instagram等軟件
中國人以正道行事,只要美國網絡遵守中國法律,在中國設立伺服器.如蘋果既IOS
APP STORE都可在中國運行..

谷歌,面書,根本不肯守中國法規,先被禁...

你只係一個扮愛國既假西,真面目好多人都己識破...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]