• 瀏覽: 8,586
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
+2
防疫為先啦,個客有病毒,通過餐具傳播點搞?! 環保緊要定抗疫緊要?!

引用:
原帖由 starr 於 2020-8-3 06:42 AM 發表
「獲告知不可讓客人接觸食物」

標題9唔搭8
東方憎政府出名,但標題岸鳩

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 06:56 AM 發表

佢話「不可讓客人接觸食物」,即係個客自己放落食物盒都唔可以
你不如叫食肆唔好收錢添,通過金錢傳播點搞?!
不如唔好俾人坐添,通過坐椅傳播點搞?! ...
在國內銀錢上真係揾到病毒,甘收錢可以電子支付,減少接觸唔係理想啲?!

唔俾人坐唔係無試過,俾人吊到暈啫,香港人自我生存能力下降。

我都認識少,請教下黃生旗下食店有乜食物係可以個客自己放入食物盒?! 我諗到就可能得蛋糕果啲

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 07:20 AM 發表

我唔知上文成個故事係點,又無片睇
會唔會係食肆煮好咗餐碟上出嚟,個客自己放落自攜盒度?
你唔覺得「不可讓客人接觸食物」好詭異咩?
甘你唔睇上文,單單抽一句出黎,點討論?!

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-8-3 07:12 AM 發表

機會一定有既 ..

你去茶樓食點心 . 食唔晒話要帶走 . 個客自備食物盒 . 咪有機會個客自己入盒囉 ..
甘起碼個廚唔會接觸到個客嘅餐具,風險細左。 個廚一日煮甘多野,佢中蕉真係大鑊好多。

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 07:40 AM 發表

睇晒啦 就係覺得無厘頭
而且相信師兄都係唔太知佢講詳而盲撐 (除非你係當事人,否則應該無人單看上文有晒成個畫面囉)
甘你嘅相信又唔等於事實嘅

環保同抗疫 我會選擇抗疫先

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 03:29 PM 發表

哩啲咪叫標題L囉
咩防疫、咩環保啫......我會選擇道理先
請問你嘅首度道理 係人命先 定環保先?!

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 04:56 PM 發表

與這則新聞何關?
見你講道理行先 好奇問下 答唔到由佢 咪有壓力

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 05:50 PM 發表

好,就同你講一講道理

如果垃圾沒有清洗而掉,迫爆堆田區,咁係咪會造成環境污染?
野雀、老鼠及蚊蟲各樣繁殖,係咪會影響衛生先?
所以衛生、環保等一切社會範疇係不能分割嘅
只睇一點就會進入咗自制嘅盲點
哩啲咪常令施政有缺失嘅原因囉 ...
人死左 命都無 環保俾邊雀 老鼠同蚊蟲?! 事有輕重 即棄餐具問題會隨著疫情受控有望減少,疫苗成功會使更多人生活回復正常,呢一刻係命緊要定環保緊要?!

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 06:31 PM 發表

哩個咪你嘅盲點囉
可唔可以鼓勵更多人研發更環保嘅即棄餐具呢?唔係黃就藍,唔係黑就白,都唔知咩叫balance!
未研發成功前唔用?! 盲點?!
好多可降解即棄餐具已面世 又算唔算環保?!

引用:
原帖由 羅尼激光劍 於 2020-8-3 07:01 PM 發表

又同這則新聞有關咩?
你講來講去都係想掩飾閣下齋睇標題盲撐, 88
講黎講去你都唔答命緊要定環保

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-8-4 07:31 AM 發表

爛屍廢坑學咩人講討論
笑死香港人啦
d人老母就有
過主啦

引用:
原帖由 top11 於 2020-8-4 08:41 PM 發表

你的簽名講得好啱~
我都被啲反對黨列入黑名單~
而家完全回覆唔到佢地~
被佢地禁言~
佢地可以一言堂, 以為自己啱哂~
佢地專搞智將小圈子

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]