• 瀏覽: 5,359
  • 回覆: 85
+8
日本第11區海上保安本部指,中國海警船從本年4月14日起,一直在釣魚島周邊海域航行,創下日方於2012年宣布釣魚島「國有化」以來最長紀錄。有消息人士指,中國海警船進入釣魚島水域後,中國海軍除了出動導彈快艇配合外,陸基反艦導彈亦同時部署。導彈快艇沒有舷號,初步判斷可能屬於解放軍東海艦隊。日本防衞省認為,部分中國海警船由海軍艦艇改裝。

釣魚島爭議升溫之際,4艘中國海警船周日(2日)出現在釣魚島周邊海域,創下連續111天在該海域航行的紀錄。日媒報道指,只要中國海警船駛入釣魚島海域,中國海軍便會同時部署導彈快艇配合,牽制日本海上自衞隊的護衞艦。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200802/bkn-20200802193111884-0802_00952_001.html

good !!

中國海空軍在東亞武力迫和
美軍準備退出東亞救以色列
日韓臺應早日投誠中國

釣魚台是中國固有領土, 最近連菜菜子都出來發聲, 釣魚台是台灣的, 
台打手仲唔做嘢媽日本仔???你地想背叛民進黨??

氣死美日台  

引用:
原帖由 moonsoonrain 於 2020-8-2 11:13 PM 發表
日本第11區海上保安本部指,中國海警船從本年4月14日起,一直在釣魚島周邊海域航行,創下日方於2012年宣布釣魚島「國有化」以來最長紀錄。有消息人士指,中國海警船進入釣魚島水域後,中國海軍除了出動導彈快艇配合外,陸基反艦導彈亦同時部署。導彈快艇沒有舷號,初步判斷可能屬於解放軍東海艦隊。日本防衞省認為,部分中國海警船由海軍艦艇改裝。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cn ...
共艦又去人毗連水域犯境?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-3 07:12 AM 發表
釣魚台是中國固有領土, 最近連菜菜子都出來發聲, 釣魚台是台灣的, 
台打手仲唔做嘢媽日本仔???你地想背叛民進黨??
根據你地標準
日本有歷史證據尖閣係固有領土

引用:
原帖由 moonsoonrain 於 2020-8-2 11:13 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cn ...

係未派022呢?

引用:
原帖由 Iri 於 2020-8-3 06:49 AM 發表
中國海空軍在東亞武力迫和
美軍準備退出東亞救以色列
日韓臺應早日投誠中國
美國自已友阿智庫都批評了美軍輸咗啦,係特朗普夾狼狽奧係度死,真唔要面

令外,澳洲都好似投了降,唔想攪事,而家係剩美日台及英國想攪攪震!

日本其實是6眼之中最衰嗰件之2,包藏太多攻華的秘密武器,中國人應小心呢國笑裡藏刀的惡賊!

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-3 12:09 PM 發表

根據你地標準
日本有歷史證據尖閣係固有領土
尖閣係琉球的領土,琉球遲早要番自己國度,要脫離日本魔掌

琉球人不嬲都說,日本人不嬲當佢係外國人,所以,時不時都要求獨立!
相信在適當機,中國會幫佢一把

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-3 12:29 PM 發表

尖閣係琉球的領土,琉球遲早要番自己國度,要脫離日本魔掌

琉球人不嬲都說,日本人不嬲當佢係外國人,所以,時不時都要求獨立!
相信在適當機,中國會幫佢一把 ...
中共國冇可能會做啲咁嘅事
同佢地一貫講果套原則相反
琉球人幾含忍都只能永遠做日本人嘅呢~

巡多了就慣。

氣死美日台  

引用:
原帖由 .任展鑾. 於 2020-8-3 12:59 PM 發表

中共國冇可能會做啲咁嘅事
同佢地一貫講果套原則相反
琉球人幾含忍都只能永遠做日本人嘅呢~
如中國一定要做, 日本可攔到中國咩, 相信日本又推美國這契哥出來囉.

但中國同美國平起平坐, 美國又從萬里過來呀?? 夠中國打咩

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2020-8-3 08:06 PM 發表
巡多了就慣。
日本冇得返上釣魚台囉, 中國用手瓜收回國土, 你日本吹到漲都冇用囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]