• 瀏覽: 21,168
  • 回覆: 129
+4
引用:
原帖由 oldman71 於 2020-8-2 11:18 PM 發表

共產主義國家。
唔鍾意共產呀?

咁收番$3000USD一劑咯。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-2 11:20 PM 發表

俄羅斯還共產?🤔🤔
唏!美國人D嘢,凡係自己唔同意嘅,就會自動納入communist名下㗎啦。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:06 PM 發表
好老實問句。無論邊個國家出品,比你你敢唔敢打?唔打又好似無日安寧,打又怕有無問題
一定要打!已經證實康復者會出現大量後遺症,不是百份百康復的慘過中火寒之毒……

呢隻係疫苗,要來預防感染的,不是用來治療確診者

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-8-2 11:33 PM 發表
今日睇到段新聞
美國做個調查,發覺有百分之二十受訪者講明一定唔會打
有百分之四十幾話睇人打完睇清楚先考慮
主要原因係美國年年流感都死六七萬人
對尼類全民預防針好多人都無太大信心
加上尼隻針藥喺美國係經唐老襯特批嘅"特快通道"通過整個程序
壓縮咗時間同程序上好多要求,所以更加有懷疑
所以美國專家而家驚嘅唔係幾時出,而係出咗幾多人打
得十幾二十巴仙人打
出到藥苗後,就算有效
個疫情 ...
美國佬連口罩都唔肯戴, 仲叫佢地打疫苗?

引用:
原帖由 乳露君瞻 於 2020-8-2 11:14 PM 發表

除左印度,我古無一個國家會咁不負責任,比D未經過國際認證既問題疫苗國民使用,這也是為什麼一個疫苗要研發成年,因為需要經過好多次人體試驗確定無問題先可以推出。否則隨時比人告到甩褲。而印度上個月就吹噓自己8月15日就可以發佈新冠疫苗,距地以為係新產品發佈會。。想幾時就幾時。。 ...
印度5G都已經研究到啦

支持

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:06 PM 發表
好老實問句。無論邊個國家出品,比你你敢唔敢打?唔打又好似無日安寧,打又怕有無問題
等第一批人打完,三個月後佢地無事,咁咪去打囉

老美話比黑客偷取疫苗,紅帽仔又話測試方式基乎一樣而說三道四

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2020-8-3 12:15 AM 發表
中國有間藥廠第二輪臨床測試早獲解放軍試用
聞說有一定人數接受注射,效果唔錯,所以通過去到第三輪
而家攞咗去中南美州做第三輪
原因正是第二輪雖然人數不少,但都是華人男性,利學根據上未能作凖
到第三期,除咗人種性別年紀分佈要有代表性,並且要同時有安排接受安慰劑人組
講緊動輒三五萬人,觀察要幾個月都知道初步效應
美國本地藥廠暫時跑出的 Moderna, 正正面對第二輪測試對象少(40+人), ...
老美仆街了,老美平均要收80美金一支,中俄全免

文本轉語音功能僅限200個字符

[url=moz-extension://9e2c08d4-5ace-45f4-83de-c9c7ce317806/content/html/options/options.html?bbl]選項[/url] [url=moz-extension://9e2c08d4-5ace-45f4-83de-c9c7ce317806/content/html/options/options.html?hist]歷史[/url][url=moz-extension://9e2c08d4-5ace-45f4-83de-c9c7ce317806/content/html/options/options.html?feed]反饋[/url]Donate關閉

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:20 PM 發表

問題系時間過快,好多後遺症唔系幾個月就發現到。。再講,依家咁既勢頭,唔打既話,一年後都收唔到科(嚴重果幾個國家)
咁你話要拖到幾長先叫安全? 你都話後遺症唔係幾個月就知,甚至兩、三年都唔知,我同你計下條數,就當推遲兩年會安全d,每千人死少一人好嗎? 但延遲兩年又有幾多人因病毒死亡?

中國在對抗世紀瘟疫改變世界,亦改變中國在世界上的地位。中國復興計劃的成功,有賴中國歷史悠久的文化及儒家思維!!

引用:
唔打可能會死,唔死都會傷害心肝脾肺點算?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:20 PM 發表

問題系時間過快,好多後遺症唔系幾個月就發現到。。再講,依家咁既勢頭,唔打既話,一年後都收唔到科(嚴重果幾個國家)
正常疫苗至小五至七年完全測試先可以正式生産。
依家一年就有真系好痴線。
有親戚廿年前去南非工作,
就係因為非洲當地需要而打某疫苗,
打疫苗後嚴重side effect.
産生精神病至今仍然好唔返,
真人真事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]