• 瀏覽: 19,705
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
俄羅斯衞生部長穆拉什科(Mikhail Murashko)8月1日表示,國家計劃10月開始大規模接種新型冠狀病毒肺炎(COVID-19)疫苗。穆拉什科表示,接種疫苗不會收取任何費用,醫生和教師將會是第一批接種疫苗的人。

戰鬥民族已經領先世界成功研發疫苗

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/505802/新冠肺炎-俄羅斯衞生部-10月大規模接種-國產疫苗全完免費

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○物離鄉貴,人離鄉賤
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
熱賣及精選
全民免費。。。。。。👍👍👍

好老實問句。無論邊個國家出品,比你你敢唔敢打?唔打又好似無日安寧,打又怕有無問題

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:06 PM 發表

好老實問句。無論邊個國家出品,比你你敢唔敢打?唔打又好似無日安寧,打又怕有無問題
除左印度,我古無一個國家會咁不負責任,比D未經過國際認證既問題疫苗國民使用,這也是為什麼一個疫苗要研發成年,因為需要經過好多次人體試驗確定無問題先可以推出。否則隨時比人告到甩褲。而印度上個月就吹噓自己8月15日就可以發佈新冠疫苗,距地以為係新產品發佈會。。想幾時就幾時。。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 11:06 PM 發表

第1,2批真係唔敢打,疫苗影響唔知幾長時間反映,特別係未懷孕,準備生bb既

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-8-2 11:04 PM 發表

全民免費。。。。。。👍👍👍
共產主義國家。

印度係藥廠試藥既重點基地

某程度上都算各取所需, 印度仿製藥合法化, 明顯係唔會有人咁戇鳩去搞藥物研發, 藥廠去試藥, 救到既人應該都係比較多.

引用:
原帖由 oldman71 於 2020-8-2 11:18 PM 發表

共產主義國家。
俄羅斯還共產?🤔🤔

引用:
原帖由 乳露君瞻 於 2020-8-2 11:14 PM 發表

除左印度,我古無一個國家會咁不負責任,比D未經過國際認證既問題疫苗國民使用,這也是為什麼一個疫苗要研發成年,因為需要經過好多次人體試驗確定無問題先可以推出。否則隨時比人告到甩褲。而印度上個月就吹噓自己8月15日就可以發佈新冠疫苗,距地以為係新產品發佈會。。想幾時就幾時。。 ...
問題系時間過快,好多後遺症唔系幾個月就發現到。。再講,依家咁既勢頭,唔打既話,一年後都收唔到科(嚴重果幾個國家)

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2020-8-2 11:17 PM 發表

第1,2批真係唔敢打,疫苗影響唔知幾長時間反映,特別係未懷孕,準備生bb既
就系矛盾咯。你再等多三幾個月,都唔安全得去邊。但又有中招機會。中到又有後遺症。唔系醫好就無事

回覆 引用 TOP

今日睇到段新聞
美國做個調查,發覺有百分之二十受訪者講明一定唔會打
有百分之四十幾話睇人打完睇清楚先考慮
主要原因係美國年年流感都死六七萬人
對尼類全民預防針好多人都無太大信心
加上尼隻針藥喺美國係經唐老襯特批嘅"特快通道"通過整個程序
壓縮咗時間同程序上好多要求,所以更加有懷疑
所以美國專家而家驚嘅唔係幾時出,而係出咗幾多人打
得十幾二十巴仙人打
出到藥苗後,就算有效
個疫情都唔會在合理時間內控制到

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責
小心美國會話你啲疫苗有問題

謝切諾夫大學的第一批18名試驗志願者於6月18日接種了疫苗,7月15日出院。第二批20名試驗志願者於6月23日接種了疫苗,7月20日出院。

得38名人體實驗喔,第三批人體實驗都無喔,唔系感頸系麥.大規模接種,好易出事噶喔,

中國疫苗喺巴西進行第三輪測試, 9000個志願者, 三個月出結果。 如果結果安全有效, 這隻疫苗會比較可信

https://hd.stheadline.com/amp/news/realtime/wo/1825741/

引用:
原帖由 UFB 於 2020-8-2 11:36 PM 發表

謝切諾夫大學的第一批18名試驗志願者於6月18日接種了疫苗,7月15日出院。第二批20名試驗志願者於6月23日接種了疫苗,7月20日出院。
得38名人體實驗喔,第三批人體實驗都無喔,唔系感頸系麥.大規模接種,好易出事噶喔, ...
中國有間藥廠第二輪臨床測試早獲解放軍試用
聞說有一定人數接受注射,效果唔錯,所以通過去到第三輪
而家攞咗去中南美州做第三輪
原因正是第二輪雖然人數不少,但都是華人男性,利學根據上未能作凖
到第三期,除咗人種性別年紀分佈要有代表性,並且要同時有安排接受安慰劑人組
講緊動輒三五萬人,觀察要幾個月都知道初步效應
美國本地藥廠暫時跑出的 Moderna, 正正面對第二輪測試對象少(40+人),全白人的抱疑
牛津大學第二輪同另一間中國藥廠第二輸都四百幾人,所以美國特快通道方案基本上唔會可信得過俄羅斯

認罪只需一秒   悔疚會是終生
2011年倫敦暴動,當時英國首相卡梅倫說:
當你覺得自己年紀大到可以犯法,你也可以接受審判,接受刑責
主題標籤 #新冠肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]