• 瀏覽: 35,936
  • 回覆: 216
  • 追帖: 1
+9
傳消精油消毒,同邪教沒分別,港府一直打擊不力。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-2 08:22 PM 發表

地庫700人搞活動
深信精油能消毒
前員工指,地庫設有一個大型辦公室用作舉辦活動,另有較大的「外場」,高峯時期地庫可容納約700人,當有人演講時,大家會不斷歡呼製造氣氛。員工指,不少人亦深信公司的精油能有效消毒,不擔心因出席活動會染疫。他指公司除了怡安閣,亦會在旺角銀城5、6樓、尖沙嘴新文華中心、石門新都寫字樓舉辦活動,恐同樣有機會傳播病毒。

有知情人士向《蘋果》透露,該公司上周仍有舉辦過百 ...
你唔好係又轉唔係又轉先得㗎🤭側開嗰度係黃絲竇喎🤫

今次Apple做到呢單係堅野喇

膠post

違反限聚令 係咪告得

係咪層壓式傳銷

同毒果一樣咁毒

依班人用標靶藥對付佢哋啦,拉晒佢地去打靶就啱架啦

引用:
原帖由 yuk777044 於 2020-8-2 11:18 PM 發表
洗腦直燒,好多傻閪傻撚都以為真係咁好搵,班人餐餐食麵包,仲要食得好威
個洗腦大佬一句做人做狗自己決定,班傻閪就上晒腦,錢都未搵過,就要幫襯買一大堆垃圾先 ...
其實傳銷就係上線搵下線水魚,下線水魚再搵下下線水魚,如此類推,直至爆煲為止。所以參加傳銷既人都係想搵水魚!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-8-2 11:05 PM 發表
前員工又點知有確診人士涉隱暪行蹤??
吊 你睇得呢份報紙就唔好咁多嘢問啦

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-8-2 08:26 PM 發表
精油消毒?
同邪教沒分別
有無效果暫時無人知,但集會時全部唔載口罩就...

衛生署有無設立熱線,俾人舉報可疑的傳銷公司/群組?

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2020-8-2 11:27 PM 發表

其實傳銷就係上線搵下線水魚,下線水魚再搵下下線水魚,如此類推,直至爆煲為止。所以參加傳銷既人都係想搵水魚!
其實都係騙上騙,有些人會不甘受騙,自己都參與其中。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-8-2 08:22 PM 發表

旺角亞皆老街怡安閣直銷公司Star Global的感染群組,至今(2日)累計增至30人。有前員工質疑,有確診人士涉隱暪行蹤,至今未被列入與該群組有關,包括個案2531、2352、2569及2361。前員工指,該公司由疫情爆發至今,一直未有停止舉辦過百人培訓活動,不少出席者深信精油能消毒,其間有人不時除下口罩演講或與客人對話。由於現場人多擠迫,確診個案恐陸續有來。而自爆出其直銷 ...
TBB今日採訪住那大廈一些住戶,話那些人仕都操普通話同個個食煙嘅。
所以話,香港人點解咁憎班大陸落嚟嘅呢啲賤種就係咁解。
根本就好似蝗蟲每到一度地方就造成災難影響生態。
根本成個地球人見人憎。

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

又係啲發白日夢,搵大錢嘅戇鳩人先會信同去聽,又係類似倫敦金!好心政府就冚撚咗佢啦~害人害物!轉頭又話比人呃錢?又投訴又搵議員幫手!就係呢啲咁嘅戇鳩人~集體發白日夢!集體播毒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]