• 瀏覽: 52,630
  • 回覆: 366
  • 追帖: 3
+28
引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-3 10:07 AM 發表

什麼口號?你的殘體字很肉酸
形容詞都唔識用,肉酸的意思系乜春啊?返去問下你越南老豆啦,又怕死又唔敢認。屌你都睇得明啊,你可以用越南馬騮文同我講野啊

引用:
原帖由 非洲長頸鹿 於 2020-8-3 11:23 發表
銅鑼灣旺角周日冷清 餐廳經理:不如推禁足令

https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/j_xnL3gNwGZPrLHGGgmHRA--~A/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjtzbT0xO3c9ODAw/https://media.zenfs.com/zh-TW/thesun.hk.com/9010f2d8ac4d0bb1976218e61731b0e ...
禁足令d一家人係屋企食乜?

"但到底每日為多少人進行檢測才具成本效益,應交由廣大市民一起討論。"

廣大市民邊有資料去討論?

人命面前講效益
香港/外國都冇中國都有魄力

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-2 07:06 PM 發表

?20200802182618

5日檢測750萬人? 袁國勇:全民檢測需視乎成本效益和可行性
08月02日(日) 18:05   

新冠肺炎疫情無止境,隱形患者在社區「播毒」成隱憂,有聲音要求政府為全民 ...
袁大炮唔好再自封政府代言人喇
佢支笛吹得好肉酸呀

引用:
原帖由 59804774 於 2020-8-2 19:06 發表

?20200802182618

5日檢測750萬人? 袁國勇:全民檢測需視乎成本效益和可行性
08月02日(日) 18:05   

新冠肺炎疫情無止境,隱形患者在社區「播毒」成隱憂,有聲音要求政府為全民 ...
福佳勇,前幾日你先吹要4日內全民要檢測,依加又要視乎乜視乎物?!

🀄️囯話🉐️就係🉐

袁大炮, 一時說東, 一時說西, 上次說疫情由食市引起, 不提七一黃絲遊行引爆, 政府行限聚令以免人多聚集, 呢條友又揾成本效益攻擊政府,哀大炮講野祇為黃絲,正冚家剷.

引用:
原帖由 yjbodi 於 2020-8-3 12:01 PM 發表

形容詞都唔識用,肉酸的意思系乜春啊?返去問下你越南老豆啦,又怕死又唔敢認。屌你都睇得明啊,你可以用越南馬騮文同我講野啊
肉酸都唔知係乜?用殘體字就請屎返上大陸啦,愛國盲毛

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-8-2 09:01 PM 發表

最多咪一百單,其餘都係死黃屍吧
橫頭磡初選票站播「毒」 攬炒派議員助理全家確診
https://www.dotdotnews.com/a/202008/02/AP5f26b7d8e4b0a48f98e1fd17.html

早前香港正值新冠肺炎第三波暴發之際,攬炒派罔顧播疫風險將政治利益凌駕人命,一意孤行在全港各區舉行所謂的「初選」,事隔一周確診個案陸續增多,至今連續多日每天新增百宗以上。讀者報料,黃大仙區議會橫頭磡攬炒派議員劉珈汶的助理全家確診新冠肺炎,有指劉珈汶辦事處作為「初選」票站,令人質疑票站成為傳播病毒的媒介。

引用:
原帖由 xsy940212 於 2020-8-3 10:56 AM 發表

健康碼唔檢查都可以座地鐵巴士,主要用來追查短期去過高風險地區市民
你試下返大陸無綠色碼睇下坐唔坐到巴士,嚴一定好過鬆

引用:
原帖由 67中國 於 2020-8-3 02:49 PM 發表

肉酸都唔知係乜?用殘體字就請屎返上大陸啦,愛國盲毛
果然系越南仔,肉酸用來形容外觀?核突呢類形容詞用系你身上就十分恰當啦

之前話要增加檢測,而家檢測去到20萬1日又拋其他問題出來

五日檢測七百五十萬人,每日要檢測二百五十萬人,簡直是癡人說夢,亦都沒有這需要。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]