• 瀏覽: 52,518
  • 回覆: 366
  • 追帖: 3
+28
引用:
原帖由 yjbodi 於 2020-8-2 09:22 PM 發表

笑?宜家真系無意思,不如你叫下你地口號壯下膽啦
什麼口號?你的殘體字很肉酸

引用:
原帖由 jacob_bb 於 2020-8-2 08:19 PM 發表
猿教獸日日出黎擦存在感,日日鳩噏指指點點,又咩都做唔到,接埋啦 !
佢今趟唔係黎擦存在感,日日過百港人中招,又找唔到源頭。
老猿係發瘟對中國北京政府為反而反,想一拍二散,唔係以港人福祉為大前題。

引用:
原帖由 judylam651 於 2020-8-2 07:38 PM 發表
猿磚家物似佢老美主人形,乜都講錢..
猿磚家仲係井底蛙,睇下人地大連市,猿磚家你醜唔醜 ?

https://www.youtube.com/watch?v=ZEYRKLtBdz4
社會主義效率

袁大炮黃絲, 分化市民醫護, 前言不對後言, 黃人思想違法達義, 百足之蟲, 死而不僵, 禍害大衆.

咁你想點

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2020-8-2 07:09 PM 發表

袁教獸點黃都好,最後都係要面對事實。
黃屍狗除左制造恐慌外,根無咩都幫唔到手。

引用:
原帖由 傲奴 於 2020-8-2 07:10 PM 發表
同內地一樣攪個健康二維碼把,檢查到有病或無作檢查既連巴士都坐唔到
健康碼唔檢查都可以座地鐵巴士,主要用來追查短期去過高風險地區市民

引用:
原帖由 a8180874 於 2020-8-3 10:16 AM 發表

社會主義效率
有中國特色的社會主義,為人民服務的效率全球之冠 !

唔想全民檢?是否想香港續做中國防疫漏洞?😶

銅鑼灣旺角周日冷清 餐廳經理:不如推禁足令

查看相片銅鑼灣一商場人流疏落。更多【本報訊】「兩人限聚令」、強制市民於室外及室內公眾地方戴口罩的周日,記者昨午到銅鑼灣及旺角視察,發現市道頗為淡靜。有餐廳經理建議政府派更多錢、甚至索性推「禁足令」以盡快解決疫情,亦有市民說已經減少外出次數,收緊禁聚令對他影響不大。

銅鑼灣大部分餐廳午市只有數枱客人,僅有幾間食肆有人排隊買外賣。茶餐廳經理莫小姐表示,昨日是疫情爆發以來,生意最差的一個周日,反而平日有上班族買外賣,生意稍好,但只有數千元生意,未能拉上補下。她續指,雖然政府已經取消全日禁堂食,但禁聚令亦使生意下跌不少。莫小姐建議政府推行「禁足令」,盡快解決疫情,生意才會好轉,直言「長痛不如短痛」。

生意大減 食肆被迫炒人

至於旺角西洋菜南街、彌敦道人流亦明顯減少,有酒樓、食肆停業至八月初。一間泰國餐廳負責人李先生指,疫情令生意大減一半。由於市道差,餐廳亦被迫辭退幾位兼職員工,又稱政府現在推行任何防疫措施都沒有用,因為已經太遲,派錢最實際。

市民霍先生與三位朋友趁周末出外到旺角聚餐,並分開兩枱坐,說在街上都有分開行,拉開距離,故不擔心染疫,又透露他們均從事飲食業,認為禁晚市堂食帶來不便,有時要在街上食飯,冀政府可以盡快放寬限制。

查看相片旺角有食肆索性休息。更多
查看相片深感無奈更多
查看相片時代廣場人流不復以往。更多
查看相片銅鑼灣昨日街上人流不多。(袁志豪攝)

香港咁多資源每日就只能檢測幾千人, 大陸團隊每日可以檢測50萬人。  

自己高薪高位但無能對香港毫無貢獻, 香港人等緊人救命唔幫手重要阻住地球轉!香港點解會出呢啲9up大師,

唔檢疫可以點
博你中左係輕微然後用專家啲雞尾酒??

越早驗,疫症越早完!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]