• 瀏覽: 28,729
  • 回覆: 215
  • 追帖: 2
+29
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-8-2 05:36 PM 發表
好老實講,香港現時作為中美風暴中心,特首應該開記者會批評英國等敵對國家延期選舉囉,強硬d,唔洗下下等外交部幫手屌7佢地
無計
本港政府長期太軟弱了

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-8-2 05:49 PM 發表
呢D畜生係會咬人架! 小心小心
https://static02-proxy.hket.com/res/v3/image/content/1765000/1765156/941132_376850239083260_1503117688_n_1024.jpg
呢隻畜牲仲有冇叫五大訴求呀?

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-2 05:52 PM 發表

以前每逢學校假期,葉榮欣都會返港,在黨內做義工,大學畢業後更決定留港兩年,先幫母親打江山,之後再返美國讀MBA。她老實說:「我覺得美國生活較適合我,因為講英文,無人識我媽咪。留在香港是因為她,尖子人才好難留,我的作用會大過在美國。 ...
你明唔明漢奸的定義?唔識就查吓,不是每個在海外工作/居住的人都是漢奸。

x你老美啦!

附件

Screenshot_20200722_194046.jpg(78.76 KB)

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-8-2 05:12 PM 發表
受新冠肺炎疫情關係,港府將原訂9月舉行的立法會選舉延期一年,惹來歐美國家批評,甚至譴責。新民黨主席葉劉淑儀表示早已預料到,但仍感憤怒,尤其是英國早於今年五月,通過了《新冠病毒2020年法案》(Coronavirus Act 2020),將118個地區議會選舉部押後一年,卻抨擊香港將立法會選期延期的做法‧。

葉劉淑儀在網上節目「阿太主場」表示,英國的《新冠病毒2020年法案》(Coronaviru ...
支持阿葉,説得對!

英國養大的,現在轉風使陀。

攞晒人地D女出來咁好玩,唔好漏左李卓仁個9A女喎,靠果一千萬養出來,大家都有份架!

奸邪妖獸最愛雙重標準。

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-2 05:47 PM 發表

葉瘤女兒幾時唔再做海外漢奸啊?
甘你住係中國香港係米就係中國特務?
D黃黑個腦真係忽忽地

白人至上標準.
白人面前, 沒有人人平等.

民主自由, 是白人的民主自由, 非白人是要好似日本韓國咁做奴才.

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-2 06:24 PM 發表

你明唔明漢奸的定義?唔識就查吓,不是每個在海外工作/居住的人都是漢奸。
佢應該真係唔明

引用:
原帖由 中資股票呃鳩人 於 2020-8-2 06:17 PM 發表

唔想俾白人岐視, 就咪再吹大牛啦!
全世界都知白皮西岐視主義起晒頭啦日日遊行囉!
日日幾十個黑人被打死,你仲未知咩?
又係吓喎,白皮西自己都封鎖晒傳媒自由囉!難怪你仲係無知啦!

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2020-8-2 06:04 PM 發表

香港外交係由中國管的!你懂嗎?
作為地方首長都應該出兩句聲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]