• 瀏覽: 24,305
  • 回覆: 6
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-2 01:00 PM 發表
新型冠狀病毒疫情持續下,德國柏林數以萬計民眾上街示威,抗議德國政府的防疫措施違反自由,大多數示威者無保持社交距離,並拒戴口罩。有柏林官員形容,今次示威是場災難。 示威者在勃蘭登堡門出發,遊行到柏林市中

這便是西方式自由民主, ...
到時係屋企等病床🤫

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 01:01 PM 發表
一反對美國。就馬上有遊行。。
整個歐盟國家都有美國駐軍要攪你容乜易。換左便服係乜嘢人點睇得出?

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-2 02:31 PM 發表
真係好多嘢都好巧合,某國係德國撤軍就有個大遊行,法國一話想有軍隊又有個大遊行,賽爾維亞只要同中國走近又有個大遊行,香港唔使講啦大家心裏有數啦,而家某國直情唔掩飾明搞你其他國家同地方 ...
唔使講某國啦!直頭係美國啦!怕乜?佢無證據都可以話人有大殺傷力武器啦。

引用:
原帖由 testfriend 於 2020-8-2 03:26 PM 發表
咁耐都無大遊行,一話撒軍就出現
跟本就係嗰班駐軍換件衣服邊知佢係美國人定德國人?唔同香港重睇到佢係鬼佬呃唔到。

引用:
原帖由 星風月霧 於 2020-8-2 03:43 PM 發表
美軍撤走後就來料。
重有萬幾駐軍🤫

引用:
原帖由 jlam829 於 2020-8-2 04:44 PM 發表
德國D防護裝備, 真係唔駛賣嚟香港, 留番嚟自己用, 對付美國為佢嘅 “唔聽話” 而準備的顏色禮物。
德國試下捉班示威者查下可能班人住係軍營度。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-8-2 06:54 PM 發表

有人帶頭。出錢。根本就好多德國人會出哩搞事。邊個國家無一兩成人不滿政府?
咪就係最重要有班帶頭人囉三幾千便服美軍夠做個勢啦。就會引發其他德國人出啦。香港都係咁有班帶頭做勢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]