• 瀏覽: 24,314
  • 回覆: 238
  • 追帖: 2
+3
都話自由民主唔可以同大自然共存架啦!

引用:
原帖由 aded 於 2020-8-2 02:24 PM 發表
不自由毋寧死?
現在係不自由就大家都要攬住一齊死!

自由民主根本一早就係走錯路!所以阿爺先咁醒!

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2020-8-2 07:01 PM 發表
德國一拒付軍費, 美國抽走軍隊就爆遊行示威, 時間何其巧合, 德國堂堂一個大國都比美國咁玩, 真係霸權主意目中無人, 等德國前幾日仲聯同歐盟幫美國譴責香港推遲選舉, 百幾年歷史, 埋親美國堆都無好收場, 拉登, 侯賽因, 伊拉克, 日本, 蘇聯, 南韓...... ...
最慘就係佢哋唔面對現實,有事就盟國冇事就契弟

終蟈通通拉入火神山
無事變有事, 有事等死 🤭🤭

條路自己揀,仆街唔好喊

新冠肺炎就係民主制度既照妖鏡,無限制既個人自由就係自私!

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-8-2 02:31 PM 發表
真係好多嘢都好巧合,某國係德國撤軍就有個大遊行,法國一話想有軍隊又有個大遊行,賽爾維亞只要同中國走近又有個大遊行,香港唔使講啦大家心裏有數啦,而家某國直情唔掩飾明搞你其他國家同地方 ...
收美國佬/商家捐款做野

德國人果然係最優秀民族, 普通市民亦有獨立思考.

吾會盲目附和跟從.

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2020-8-2 01:00 PM 發表
新型冠狀病毒疫情持續下,德國柏林數以萬計民眾上街示威,抗議德國政府的防疫措施違反自由,大多數示威者無保持社交距離,並拒戴口罩。有柏林官員形容,今次示威是場災難。 示威者在勃蘭登堡門出發,遊行到柏林市中

這便是西方式自由民主, ...
老尾又搞德國佬又ㄧ例証, 再大爆疫情都係德國佬埋單.

引用:
原帖由 Barry2015 於 2020-8-2 07:01 PM 發表

真可恨,你唔服佢美國佬就攪破壞。   可惜全世界總有批蠢人受人煽動。
他們不笨,有人工出,其實即是受薪做野

引用:
原帖由 asyoulikeit 於 2020-8-2 07:21 PM 發表

香港更衰,因此多人染病,又駡政府防疫不力!
有陣時計落,澳門真係好過香港,
澳門既確診人數小之餘,兼且,
澳門又有23條立法,澳門都唔會
有香港咁亂呀!

好事嚟,
命係自己,由我話事。

美軍一離開德國就有反政府行動,咁撚啱時間嘅?

個只美狗黃狗台係德國,叫佢上街遊行示威了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]